Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Місто Глобине святкувало свій День

Дата: 03.10.2021 07:29
Кількість переглядів: 1048

У суботу, 2 жовтня дружна глобинська родина святкувала чудове свято – День міста Глобине. Основні святкування відбувались на стадіоні «Старт», а на центральній площі міста проходила виставка спецавтотехніки. Тож, починаючи з 14 години і аж до пізньої ночі різноманітні локації гостинно приймали глобинців та дорогих гостей.

Цього дня вже о 10 годині ранку розпочався шаховий турнір, у якому взяло участь 8 учасників із Глобинської громади. Змагання було проведено за швейцарською системою, на партії відводилося 30 хвилин. На учасників та гостей турніру чекала захоплива гра, приємне спілкування, призи і подарунки від спонсора та ініціатора турніру Кременчуцького осередку  партії «Європейська солідарність».

А вже з 14.00 на стадіоні «Старт» запрацював гастрономічний майданчик, на якому гості свята могли знайти частування на будь-який смак та вподобання. Для маленьких жителів міста працювали атракціони, тож щасливі дитячі усмішки та веселий дитячий сміх створював особливу атмосферу свята. Тут же, при вході на стадіон, експонувалася виставка малюнків та фото «Місто, яке я люблю», тож поціновувачі мистецтва теж могли гарно провести час, любуючись краєвидами рідного міста. Особливо цікаво було розглядати малюнки школярів, на яких вони відобразили своє місто, таким, яким вони його бачать.

Феєричним та яскравим було урочисте відкриття свята. Запальний флешмоб «Прагни до мрій» подарували гостям свята учні Глобинського ліцею №1 ім. В.Є.Курченка. Енергійні, красиві, яскраві школярі, справжні патріотити рідного міста дарували оточуючим гарний настрій та посмішки.

До гостей свята звернувся Глобинський міський голова Станіслав Джусь, він подякував вихованцям ліцею за незабутні враження та вручив подарунок. Від імені Глобинської міської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету, та від себе особисто очільник громади висловив слова щирої вдячності кожному жителю, підприємствам та організаціям, фізичним особам різних форм власності міста за любов та вірність рідному місту, за всі добрі справи, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрій міста, покращення добробуту його жителів. Подякував усім захисникам, які стоять на захисті свободи і незалежності нашого міста, закликав згадати і вшанувати пам’ять всіх полеглих героїв, які в різні часи виборювали мир і незалежність країни, загинули за рідне місто, визволяючи його від фашистських окупантів у далекому 1943 році.  

«Бажаю, щоб з кожним роком наше місто ставало все затишнішим і комфортнішим, щоб заможніше жилося його жителям, щоб ми ставали толерантнішими, добрішими і милосерднішими один до одного, щоб спільне свято – День народження нашого міста, завжди єднало і гуртувало нас в одну дружню міцну родину. Дякую всім, хто завітав сьогодні на це чудове свято, сподіваюсь, воно подарує вам безліч позитивних емоцій.

Не можу сьогодні не скористатися нагодою і не привітати наших освітян із прийдешнім святом – Днем працівників освіти. Тож, прийміть мої найщиріші вітання із цим світлим святом. Я дякую усім вам за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і ваше прагнення виростити яскравих особистостей, активних свідомих і відповідальних громадян, справжніх патріотів своєї громади та України. І які б виклики нам не ставило сьогодення, вірю, що у наших силах витримати їх і продовжувати свою роботу. Від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я, життєвої сили та енергії, наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності! Хай над вами завжди сяє зірка людської вдячності, а кожен навчальний рік буде щасливим, цікавим і безпечним для вас, учнів та ваших рідних.

А у нашому місті, громаді, нехай завжди панують мир, взаємна повага, довіра та злагода, а в кожному домі – родинний затишок, достаток та любов.Зі святом всіх вас, гарного усім святкого настрою!» - бажав глобинцям та гостям свята міський голова Станіслав Джусь.

Цього дня у місті відбулася неординарна подія - виставка спецавтотехніки на площі Івана Глоби, яка вперше проводиться у нашому місті! Гості свята мали чудову нагоду не просто провести захопленим поглядом проїжджаючий повз спеціалізований автомобіль, а на власні очі побачити, як облаштований цей автомобіль всередині, посидіти в кабіні цього автомобіля, власноруч потримати руль, дізнатися цікаві факти про ту чи іншу машину, а також зробити унікальні фото.

На виставці була представлена спецавтотехніка різноманітного призначення, надана: Комунальним підприємством Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради; Глобинським відділом поліції Головного Управління Національної поліції в Полтавській області; Державним пожежно-рятувальним постом (м. Глобине) державного пожежного-рятувального загону (м. Кременчук) Головного Управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Полтавській області; Агопромисловою групою «Арніка»; ТОВ ІПК «ПОЛТАВАЗЕРНОПРОДУКТ»; Групою компаній «ГЛОБИНО»; Комунальним підприємством «Глобинське» Глобинської міської ради; СФГ «ЗЛАТОПІЛЬ». Ми щиро вдячні підприємствам та організаціям м. Глобиного за любязно надану ними можливість проведення цієї автовиставки в рамках святкових заходів до Дня нашого славного міста. Серед експонатів були: швидка допомога, пожежна машина, поліцейський автомобіль, сміттєвоз, рефрижератор, автовишка, трактори, комбайни, навантажувачі, оприскувач, сівалка.

У міському будинку культури для найменших жителів нашого міста відбувся мультсеанс, після якого малеча могла поспілкуватися та пофотографуватися з героями мульта.

Особливо теплими оплесками та оваціями гості свята вітали учасників театралізованого дійства «На солдатському привалі». Через душевні пісні та постановки учасників колективів «Калина», «Щаслива доля» «Криниченька», солістів Валерія Віори, Валерія Дубини, Станіслава Бровка учасники заходу показали, який надзвичайно великий внесок у досягненні перемоги над фашизмом зробив український народ, заплативши за це чи не найвищу ціну в Європі. Показали як предки боролися за те, щоб ми мали свою землю і берегли рідну мову, вони віддали своє життя заради того, щоб ми мали майбутнє. Тому ми повинні пам’ятати, вірно любити і захищати свою Батьківщину. Особлива увага була відведена козацтву, учасники дійства намагалися розкрити та показати його особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. По завершенню дійства усіх гостей частували смачною солдатською кашею.

А вже з 17 години глобинці розважались та насолоджувались виступами неперевершеного гурту «Тріода» та легендарного гурту «Фрістайл». Співали в Караоке-марафоні і запалювали на  святковій дискотеці від DJ Just Gray та  MC Serhii Lashko, а також насолоджувались святковим феєрверком у нічному небі над містом.

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення свята міста. Сподіваємось, що кожен з вас від малого до великого отримав задоволення від святкового дня! Бажаємо всім миру, злагоди і родинного тепла! З Днем міста ГЛОБИНЕ!

Про найяскравіші моменти свята – у нашому фоторепортажі.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень