A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 25.10.2021 17:24
Кількість переглядів: 535

25 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Глобинської міської ради, на якому розглянули 23 питання порядку денного.

Начальник відділу соціального захисту та охорони здоров'я Людмила Норенко доповіла про роботу комісії по розгляду питань щодо надання одноразової  адресної грошової допомоги громадянам Глобинської міської територіальної  громади за 2021 рік. За інформацією доповідача, станом на 01 жовтня 2021 року відповідно до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки надано одноразову адресну грошову допомогу 439 особам, зареєстрованим на території громади, на загальну суму 469 тис. 800 грн.

Про роботу місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Глобинської міської ради за 2021 рік інформував головний спеціаліст відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Олександр Білоус. Він зауважив, що пріоритетними питаннями роботи Комісії були заходи щодо запобігання виникненню на території громади надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; мінімізації збитків та втрат у разі їх виникнення; забезпечення готовності сил і засобів цивільного захисту населення громади до роботи в надзвичайних ситуаціях та в особливий період у чіткій взаємодії з підрозділами Кременчуцького РУ ДСНС України в Полтавській області, Відділом поліції №1 Кременчуцького РУП ГУ НП України в Полтавській області, Кременчуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Місцева комісія з питань ТЕБ і НС працює у складі 16 осіб. Упродовж поточного року проведено 15 засідань місцевої комісії, на яких розглянуто 21 питання.

Особливу увагу члени виконкому приділили питанню стану готовності освітніх закладів Глобинської міської ради до початку опалювального сезону 2021/2022 н.р. Начальник відділу освіти Світлана Надтока повідомила, що у 2021-2022 навчальному році функціонують 33 освітні заклади, з яких 5 закладів – на твердому паливі, 1 – на електроопаленні, 27 закладів – на газовому опаленні. Світлана Вікторівна зазначила, що з метою підготовки освітніх закладів до початку опалювального сезону було проведено навчання операторів газових та твердопаливних теплогенераторних; поточні ремонти в приміщеннях котелень; роботи з перевірки та ремонту димових та вентиляційних каналів, з виміру опору ізоляції електрообладнання, з повірки коректорів газу, лічильників та манометрів тиску газу; частковий ремонт системи опалення та замінено 2 котли, крани та труби у Глобинському ліцеї №1. У Глобинському ліцеї №5 відремонтовано системи опалення, здійснено промивку та часткову заміну радіаторів. У  Великокринківському ліцеї замінено котли опалення і крани. У Жуківській гімназії замінено котел опалення, а у Манжеліївському ліцеї - 2 котли опалення та крани. Встановлено димохідну трубу в Куп’єватівській гімназії та Пустовійтівському ліцеї; встановлено циркуляційні насоси системи опалення у Бабичівській, Жуківській, Івановоселищенській, Троїцькій гімназіях; у Манжеліївському та Пустовійтівському ліцеях. Світлана Вікторівна повідомила, що підготовлено і передано необхідний пакет документів у Глобинський УЕГС. Дозвіл на пуск газу Глобинським УЕГС буде надано після підписання договору на газопостачання. 21 жовтня 2021 відділом освіти подано пакет документів на електронну адресу ТОВ «ГК «Нафтогаз трейдинг»». Відповіді від ТОВ «ГК «Нафтогаз трейдинг»» не надходило. В результаті обговорення відділу освіти доручено забезпечити контроль за дотриманням в закладах освіти  вимог Санітарних  регламентів для закладів дошкільної  та загальної середньої освіти щодо температурного режиму в приміщеннях закладів та щодо встановлення модемного зв’язку на вузлах обліку газу в Манжеліївському та  Пустовійтівському ліцеях, Пузиківській гімназії.

У ході засідання члени виконкому розглянули пропозиції щодо утворення старостинських  округів Глобинської міської територіальної громади та прийняли рішення внести їх на розгляд сесії міської ради.

Цього дня у ході засідання розглянуто питання, що стосувалися захисту прав та інтересів дітей, серед яких: встановлення днів побачень батьків із малолітніми дітьми, надання дозволу на реєстрацію місця проживання  дитини без згоди  її батька, затвердження висновків Комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Глобинської міської ради щодо доцільності (недоцільності) позбавлення батьківських прав  та інші. За результатами розгляду цих питань були винесені виважені та обґрунтовані рішення в інтересах дітей.

Секретар міської ради Олександр Феденко проінформував членів виконкому про те, що до Глобинської міської ради надійшло звернення трудового колективу Великокринківського ліцею з клопотанням нагородити директора ПП «Райагробуд» Віктора Лєдніка почесною відзнакою «За заслуги перед Глобинською громадою». Упродовж багатьох років Віктор Лєднік допомагає Великокринківському ліцею та є постійним спонсором громади. Члени виконкому прийняли рішення нагородити Віктора Ілліча Почесною відзнакою та винести це рішення на затвердження сесії міської ради.

З метою безперешкодного проїзду дорогами на території Глобинської громади та забезпечення безпеки учасників дорожнього руху виконавчим комітетом погоджено звернення міського голови до ТОВ ІПК «Полтавазернопродукт» щодо перерахування коштів до цільового фонду Глобинської міської територіальної громади для подальшого спрямування до обласного бюджету Полтавської області коштів на експлуатаційне утримання (поточний дрібний ремонт) автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 1703047 Пустовійтове-Обознівка-Майбородівка, а саме мосту в с.Пустовійтове. У зверненні йдеться про те, що аварійність мосту у селі Пустовійтове спонукає місцевих жителів систематично перекривати дорогу, що блокує проїзд вантажного транспорту, в т.ч. агрохолдингу «Астарта-Київ». Тож, з метою недопущення руйнування моста та зняття соціальної напруги в місцевій громаді необхідно провести ремонтні роботи.

У ході засідання погоджено проєкт Програми збереження та використання об’єктів культурної спадщини Глобинської міської територіальної громади на 2022-2025 роки, затверджено низку розпоряджень міського голови  та знято з контролю частину рішень виконавчого комітету у зв’язку з виконанням, закінченням строку дії, перенесенням окремих незавершених у виконанні завдань в інші документи, контроль за виконанням яких продовжується або врегульовується законодавчими і нормативними актами місцевого самоврядування.

Окрім цього, членами виконкому було розглянуто питання щодо взяття громадян на квартирний облік, питання житлово-комунального господарства, містобудування, надання матеріальної допомоги населенню та інші.

Засідання пройшло у діловому та конструктивному руслі.

Фото без описуФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень