Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шашковий турнір Глобинської громади

Дата: 01.11.2021 12:56
Кількість переглядів: 752

Шашки - це  настільна логічна гра, яка  походить з Єгипту і є нині  популярною в усьому світі. Як стверджують фахівці вона має найбільше різновидностей серед ігор такого типу. Варто зазначити, що в шашки можна грати з найменшого віку і таким чином розвивати логічне мислення і виховувати культуру спілкування в  атмосфері змагань.  З метою підготовки до обласних змагань з шашок у Глобинській громаді було проведено чоловічий та жіночий турніри за ініціативою та  підтримкою Кременчуцького осередку  Європейської Солідарності.

Дванадцять  учасників – юних і досвідчених виявили бажання позмагатися в захоплюючій грі: Юрій Баратей, Владислав Бережний, Олександр Костяний, Валерій Іванченко,  Богдан Величко,  Юрій Каплієнко,  Андрій Дудар, Інна Бессонова, Тетяна Дудар, Владислава Дудар, Юлія Клімова, Ольга Дудар. Працівники відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконкому Глобинської міської ради та комунального закладу "Спорт Глобинської громади" забезпечили всім необхідним для проведення турніру в залі засідань Глобинської  міської ради. Головний суддя  змагань Володимир Пікуль тепло привітав усіх любителів шашок з інтелектуальними змаганнями, ознайомив з Положенням турніру і побажав Всім успіхів.  Депутат Глобинської міської ради від партії ЄС  Ігор Полонський   організував каву-брейк для  учасників. Співорганізатор змагань Тамара Кір’ян окреслила для  учасників та гостей турніру  основні питання формату  нинішньої  зустрічі любителів шашок громади та подальші плани.   Змагання проводилися в чотири тури для жінок і  шість для чоловіків,  на кожну  партію відводилося  тридцять хвилин.

Невимушена атмосфера, доброзичливе ставлення всіх учасників турніру, вчасне роз’яснення суддею   технічних моментів баталій, моральна підтримка присутніх і драйв від вирішення логічних завдань не давали відчути плинність часу, ніби свято шашкової стратегії тривало одну мить. Переможцями турніру стали: I місце –  Юрій Каплієнко (5,5 очок); II місце – Олександр Костяний (4,5 очки);  III місце –  Валерій Іванченко (4 очки); серед жінок: I місце  – Інна Бессонова  (4 очки); II місце – Юлія Клімова  (2 очки),  III місце – Владислава Дудар (2 очки) – за результатами особистої зустрічі.

Депутат  Кременчуцької міської ради від  партії ЄС Богдан Лазоренко  тепло привітав переможців та вручив цінні подарунки  за призові місця в турнірі. Урочисте нагородження відбулося  в залі засідань Глобинської міської ради, окрім подарунків переможці отримали пам’ятні грамоти та медалі, а  всім учасникам дісталися солодкі призи і гарний настрій від  яскравих партій і блискуче продуманих ходів. В ході змагань учасники  неодноразово висловлювали думки стосовно систематичності проведення турнірів, тому з надією сподіваємося що вони значно частіше відбуватимуться на теренах нашої громади.

 

Тамара Кір’ян

Староста сіл Пироги, Яроші

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень