A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сервісний центр Полтавського КЕПОП: якісне та надійне обслуговування технічних засобів реабілітації

Дата: 10.11.2021 09:42
Кількість переглядів: 291

Фото без описуІнвалідність – це не вирок. Особи з інвалідністю повноправні члени суспільства, які потребують державної підтримки їхніх прав і свобод та створення умов для самореалізації. Доступність має вирішальне значення, яке безпосередньо впливає на користування особами з інвалідністю всім спектром прав людини. Отже, транспортна доступність – це можливість людям із фізичними, сенсорними або когнітивними порушеннями залишатися мобільними і користуватися самостійно всіма послугами, які відкриті і надаються всьому населенню.

Відповідно до «Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 №321 (зі змінами та доповненнями), особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа мають право на безоплатний гарантійний та післягарантійний ремонт, виданих за кошти державного бюджету, протягом терміну експлуатації коляски. Гарантійне обслуговування здійснює безпосередньо виробник, який вказаний в гарантійному талоні.

На базі Полтавського КЕПОП на виконання наказу Міністерства соціальної політики від 19.05.2011р. №86 був створений державний Сервісний центр з метою ефективного, якісного та своєчасного здійснення післягарантійного ремонту крісел колісних та здійснення технічного обслуговування. Сервісним центром Полтавського КЕПОП сьогодні надаються послуги по безкоштовному післягарантійному ремонту крісел колісних різних видів, як механічних, так і з електричним приводом, на території Полтавської, Кіровоградської та Сумської областях.

Безкоштовному післягарантійному ремонту підпадають крісла колісні, які забезпечені за рахунок держави. Це - всі дорожні та кімнатні крісла-колісні, в тому числі з електроприводом, строк експлуатації яких: не закінчився; закінчився, але черга особи з інвалідністю на забезпеченням новим засобом реабілітації не настала.

В період продовження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 підприємство проводить тільки виїзне обслуговування власним транспортом. Техніка на ремонт і після ремонту може доставлятися за рахунок Сервісного центру.

Часто трапляється так, що люди нехтують або не знають про те, що будь-якій техніці потрібно своєчасне обслуговування. Це призводить до дрібних, а іноді і серйозних поломок. Щоб цього не сталося, досить підняти трубку та отримати консультацію за телефоном (0532) 65-90-66 або 099-07-97-241 (viber) або написати на E-mail: 0797241@ukr.net і викликати додому майстра Сервісного центру Полтавського КЕПОП.

Наголошуємо, що 16 листопада 2021 року з 08.30 до 12.00 години у приміщенні КНП «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради буде проходити прийом осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю виїзною медико-технічною бригадою Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Полтавське КЕПОП розташоване за адресою: вул. Монастирська, 10, м. Полтава, телефон приймальної (0532) 56-22-08, 56-22-67.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень