A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розпочалася Всеукраїнська акція ,,16 днів проти насильства”

Дата: 25.11.2021 08:24
Кількість переглядів: 285

Фото без описуЩорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», ініційована Центром жіночого глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій щодо захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

 

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо у 1960 році.

 

Основними завданнями акції в Україні є:

привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, ґендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості усіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

 

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом. Вірус імунодефіциту людини та синдром набутого імунодефіциту стрімко поширюється в усьому світі.

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством. Міжнародний день боротьби за скасування рабства пов’язаний з датою прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми.

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

5 грудня – Міжнародний день волонтера.

6 грудня – День вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

10 грудня – Міжнародний день прав людини. Уряди країн-членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини «на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків», підписавши Загальну декларацію прав людини.

 

Метою цієї кампанії є привернення уваги громадськості до проблем насильства. Задля підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі, у рамках цієї міжнародної акції, з 25 листопада до 10 грудня, Будинок Уряду України, а також історичні будівлі, знакові пам’ятки культури, інші адміністративні будівлі в обласних центрах та містах будуть підсвічені помаранчевим кольором у темну пору доби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень