Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 25.11.2021 16:40
Кількість переглядів: 437

24 листопада на черговому засіданні члени виконавчого комітету Глобинської міської ради розглянули 15 питань.

Про роботу ради опіки та піклування за 2021 рік доповіла начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я Норенко Людмила. За інформацією доповідача основним завданням ради є соціальний захист осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, недієздатних осіб та дієздатних фізичних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки. Засідання ради проводяться у разі потреби.

Слухали інформацію начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради Валентину Завезіон про роботу Комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Глобинської  міської ради  за ІІ  півріччя  2021 року. Засідання Комісії проводяться по мірі необхідності. До засідання Комісії спеціалістами служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради проводиться відповідна робота з сім’ями. Упродовж 10 місяців  2021 року підготовлено матеріали на 17 засідань Комісії, на яких розглянуто 62 питання.

Головний спеціаліст відділу освіти Наталія Пасько доповіла про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти Глобинської ТГ. Вона проінформувала, що в оперативному управлінні відділу освіти наразі перебуває 12 закладів загальної середньої освіти, у 3-х з яких є дошкільні підрозділи. Усі мають власні їдальні та групові кімнати, в яких створені відповідні умови для організації харчування дітей на достатньому рівні.

Учні охоплені такими формами харчування як:

-        підприємницька діяльність (надання послуги фізичною особою підприємцем Борисенко Н.А.) у 6 закладах: Глобинські ліцеї №1 та №5, Глобинська гімназія №3, Бабичівська гімназія з дошкільним підрозділом, Опришківська гімназія та Пирогівський ліцей;

-        постачання продуктів харчування та харчової сировини на харчоблоки закладів освіти, а саме: Великокринківського ліцею з філіями, Манжеліївського ліцею, Пустовійтівського ліцею, Обознівської гімназії з дошкільним підрозділом, Пузиківської гімназії з дошкільним підрозділом, Троїцької гімназії (6 закладів).  

Учні 1-4 класів стовідсотково забезпечені безкоштовним харчуванням,  також безкоштовним харчуванням забезпечені діти пільгових категорій, а саме учні 5-11 класів, батьки яких або особи, які їх заміняють, проживають або тимчасово зареєстровані на території Глобинської міської територіальної громади. За кошти міського бюджету харчуються 1162 учні 1-4 класів та 190 учнів пільгових категорій 5-11 класів. Загальна плата за харчування  учнів початкових класів становить 29 гривень на одну дитину в день, розмір плати за учнів пільгових категорій 5-11 класів становить 37 гривень  на одну дитину в день.

Харчування учнів початкових класів та 5-11 класів, які перебувають у групі подовженого дня, здійснюється виключно за батьківські кошти.

У ході засідання внесено зміни до графіка роботи зовнішнього освітлення населених пунктів Глобинської міської ради, розглянуто низку питань, що стосувались змін у квартирному обліку громадян, внесено зміни до  складу місцевої комісії з питань формування пропозицій щодо потреби спрямування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа при виконавчому комітеті Глобинської міської ради та до складу громадської комісії з житлових питань виконавчого комітету Глобинської міської ради. Затверджено низку актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

А також, прийнято рішення про виділення одноразової адресної грошової допомоги громадянам Глобинської територіальної громади, зокрема з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю прийнято рішення надати одноразову грошову допомогу дітям з інвалідністю з багатодітних сімей, дітям з інвалідністю, які навчаються в школах-інтернатах, недієздатним особам з інвалідністю І групи по 1000 грн.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень