Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

16 днів проти насильства

Дата: 26.11.2021 16:14
Кількість переглядів: 419

Починаючи з 25 листопада стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», що проходить у період з 25 листопада до 10 грудня і має на меті підвищити поінформованість суспільства, масово мобілізувати людей до змін, та висвітлити питання, пов’язані з проблемами подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

25 листопада працівниками відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» проведена вулична інформаційно-просвітницька акція «ЗУПИНИМО НАСИЛЬСТВО!» в межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги, підвищення розуміння жителів громади щодо всіх форм насильства над жінками, формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі.

Організатори акції роздавали перехожим інформаційні букети, пам’ятки як уберегтися від потрапляння в ситуації насильства.  

Жителі та гості міста отримали повітряні кульки з написами – гаслами щодо запобіганню насильства та листівки з контактними телефонами установ, де можна отримати допомогу.

Жителі громади виявляли цікавість до акції, брали активну участь у обговоренні. Чимало жінок, котрі долучилися до акції ділилися своїм сумним досвідом щодо потрапляння у ситуації насильства та погоджувались з тим, що про такі випадки важливо вчасно повідомляти та не мовчати.

З метою підвищення обізнаності жителів громади щодо проблеми насильства над жінками працівниками відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради»  було розповсюджено інформаційні матеріали в установах соціального значення міста (Глобинська міська рада, Глобинський центр надання адміністративних послуг, Глобинська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості).

Фото без опису

 

26 листопада в рамках акції «16 днів проти насильства» у Кременчуцькому районному секторі №1 філії державної установи «Центр пробації» в Полтавській області практичним психологом та провідним фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» проведена тематична лекція на тему «Протидія насильству».

Незважаючи на те, що ми живемо в XXI столітті, статистика про факти насильства щодо жінок є невтішною. Насильство щодо жінок і дівчаток є одним з найбільш поширених порушень прав людини в сучасному світі, з яким надзвичайно важко боротися і яке має катастрофічні наслідки.

Насильство щодо жінок явище складне, багатогранне. Воно проявляється і в абсолютно очевидних фактах, і завуальовано під явища, які стали вже звичними для нашого життя. Але ніяке насильство не проходить безслідно. Щоб викоренити це остаточно, потрібні всеосяжні заходи, що мають суспільний характер і закріплені законодавчо.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень