A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

3 грудня Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 08:03
Кількість переглядів: 401

Фото без описуЩороку 3 грудня в Україні, як і у всьому світі, відзначається день людей з інвалідністю. Права осіб з інвалідністю в нашій державі захищає Закон «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

Особи з інвалідністю – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.

З 2016 року в громаді діє Програма соціального захисту населення Глобинської міської ради, якою передбачено підвищення ефективності системи соціальної допомоги жителям Глобинської територіальної громади через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення заходів, спрямованих на надання адресної підтримки особам з інвалідністю.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1301 від 03.12.2009 року «Про затвердження Порядку забезпечення осіб з інвалідністю і дітей з інвалідністю технічними та іншими засобами» особи з інвалідністю забезпечуються закладами охорони здоров'я підгузками на підставі медичного висновку за рахунок та в межах коштів державного та місцевих  бюджетів.

В 2021 році на забезпечення підгузками з міського бюджету виділено 220000,00 грн. Підгузки надаються 24 особам з інвалідністю та 6 дітям з інвалідністю громади.

Щороку міською радою забезпечується проходження реабілітації дітей з інвалідністю в Кременчуцькому міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Департаменту соціального захисту населення Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області. У червні 2021 року 14 дітей з інвалідністю громади пройшли курс реабілітації в Центрі. Для проведення реабілітації з міського бюджету профінансовано 65 000,00 грн. та 40 000,00 грн. для відшкодування транспортних витрат, пов’язаних з перевезенням дітей з інвалідністю до Центру, у супроводі з їх батьками.

Щомісячно надається одноразова адресна грошова допомога громадянам у зв’язку з складними життєвими обставинами. В 2021 році надано одноразову адресну грошову допомогу 293 особам, які зареєстровані на території громади, на загальну суму 439 500,00 грн.

З міського бюджету проводиться виплата компенсації 17 фізичним особам, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. На даний час виплату проведено на загальну суму 120 251,25 грн.

Також з міського бюджету проводиться відшкодування витрат КП «Глобинське», ПП «Авто-комплект», ПП «Євротранс - сервіс» за безкоштовне перевезення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та осіб, які їх супроводжують на міських та приміських маршрутах у визначені дні тижня – вівторок та четвер. та проводиться відшкодування витрат за надані послуги залізничним транспортом особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю та особам, які їх супроводжують.

З січня 2021 року в громаді діє Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради». Установа є комплексним закладом соціального захисту населення, відділення якого проводять соціальну роботу та надають соціальні послуги особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю громади. Де кожен бажаючий може отримати соціальні послуги, а саме: догляд вдома, денний догляд; соціальна адаптація; екстрене (кризове) втручання; консультування; соціальний супровід; представництво інтересів; натуральна допомога; фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, порушення зору; переклад жестовою мовою; інформування; транспортні послуги та ін.

Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Тож хочеться побажати витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності плани та задуми.

За більш детальною інформацією, роз’ясненням, консультаціями жителі громади можуть звертатися до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради (м. Глобине, вул. Центральна, 230/2, кабінет №4).

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень