Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Енергозбереження як крок до вирішення глобальних екологічних проблем

Дата: 06.12.2021 13:04
Кількість переглядів: 439

З 22 листопада по 3 грудня 2021 року Глобинська громада долучилась до заходів, задуманих Європейською комісією (ЄК) як «Дні сталої енергії в муніципалітетах», які здійснюються у рамках «Угоди мерів Схід». Такі заходи покликані стати засобами своєрідної «мобілізації» населення, щоб усім разом замислитися над перспективами виробництва і споживання енергії вдома, у місті, регіоні, країні та світі.

Упродовж зазначеного періоду в закладах освіти громади тривали заходи «Дні сталої енергії в громаді», організовані відділом соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту і відділом освіти виконкому міської ради. Головною метою їх організаторів було підвищення поінформованості населення, а, особливо, молодого покоління, громади стосовно сучасних способів ощадливого і ефективного використання енергії та ширшого залучення відновлювальних джерел енергії.

3 грудня у рамках проведення заходів начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоменеджменту Юрій Шпорта і провідний спеціаліст В’ячеслав Шайнога відвідали Великокринківський ліцей і Пирогівський ліцей Глобинської міської ради. Під час зустрічей учням та педагогам презентовано інформацію щодо змін клімату та заходів з адаптації до них, про можливості відновлювальних джерел енергії і елементарних правил поведінки, що допоможуть економити енергію і зменшити викиди СО2 в атмосферу. У дружній атмосфері учасники активно дискутували та обговорювали питання даної тематики. Найбільш зацікавила школярів презентація приладів для обстеження будівель, адже вони змогли власними очима побачити і власноруч випробувати їх роботу. А ще школярі підготували чудові малюнки і плакати на тему енергозбереження.

Глобинська гімназія №3 теж відзначила Дні сталої енергії. Учням 1 та 2 класів було проведено години-бесіди на тему "Електрична енергія. Як її зберегти?", учням 6 класу - інформаційно-пізнавальний захід з питань сталої енергії "Енергозбереження - що і як ми можемо зробити", дітям 7 класу - інформаційно-пізнавальну бесіду "Енергозбереження. Почни з себе!". Учні 8 класу на виховному уроці "День сталої енергії" взяли участь у бесіді, переглянули презентацію та мультфільм "Добре світло". Інформаційно-пізнавальна година з переглядом презентації, відео на тему: "Неймовірні обсяги використання електроенергії. Статистика", "Зберігаємо! Використовуємо економно" проведено у 9 класі. А також у гімназії до Дня сталої енергії організовано виставку книг, де діти могли знайти цікаві статті про електроенергію.

У Радалівській гімназії-філії до Дня сталої енергії учні 1-4 класів здійснили уявну подорож «Види енергії та її збереження», яку для них провели старшокласники. Переглянули і обговорили відеофільм «Енергія  і енергозбереження. Бережімо енергоресурси разом». Позмагалися у квесті «10 кроків енергозбереження в побуті». Та підготовули тематичну виставку дитячих малюнків «Моя планета в моїх руках».

Дуже приємно, що діти небайдужі і щиро зацікавлені у вирішенні проблем глобального потепління на планеті та енергозбереження і, навіть, самі можуть навчити дорослих азам цієї нехитрої «грамоти».

Попереду – нові зустрічі, нові перспективи для досягнення основного завдання «Угоди мерів Схід» – поліпшення стану довкілля заради кращих умов життя мешканців Глобинської громади.

Пам’ятаймо, що маленьке зусилля і відповідальність кожного –  рятує навколишнє середовище, рятує Землю, рятує всіх.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень