A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 12:53
Кількість переглядів: 310

В Україні 14 грудня відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця пам'ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно завершено будівництво саркофага над зруйнованим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

З 2016 року в громаді діє Програма Соціального захисту населення Програма Соціального захисту населення, якою передбачено підвищення ефективності системи соціальної допомоги жителям Глобинської територіальної громади через посилення адресності при її наданні та шляхом включення додаткових заходів щодо соціальної підтримки громадян, вирішення проблем матеріально-технічного, соціально-побутового, культурно-масового характеру, здійснення заходів, спрямованих на надання адресної підтримки учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Глобинською міською радою відповідно до Програми Соціального захисту населення проводиться придбання санаторно-курортних путівок для постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи другої категорії. Термін перебування в санаторно-курортному закладі за санаторно-курортною путівкою становить 18 днів. Постраждалі особи забезпечують путівкою один раз на два роки. В 2021 році придбано 3 санаторно-курортні путівки на загальну суму 48 168,00 грн.

 

Забезпечується відшкодування за надання пільг з послуг зв’язку, абонентна плата за користування квартирним телефоном. Право на пільги за користування послугами зв’язку поширюється на осіб зареєстрованих на території громади, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорії, дружини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

 

Особи постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечуються безкоштовним перевезенням на міських, приміських маршрутах та залізничним транспортом.

 

Передбачено також: відшкодування один раз на рік вартості проїзду міжміським транспортом до будь-якого населеного пункту України і у зворотному напрямку громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесеним до І категорії – безплатно, віднесеним до ІІ категорії з 50% знижкою вартості проїзду; відшкодування витрат громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, за придбання високовартісних життєвонеобхідних медикаментів, які за висновками лікарів потребують постійного їх прийому; проходження відновного лікування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої та другої категорії у Лікарні відновного лікування м.Кременчука. Термін перебування в Лікарні відновного лікування становить 12 днів. Учасники ліквідації забезпечують путівкою один раз на два роки.

 

Постійно проводиться надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам громади у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем за особистим зверненням та за поданням громадської організації. В 2021 році до Дня Чорнобильської трагедії (26 квітня) допомогу отримали 117 осіб на загальну суму 58 500 грн., до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (14 грудня) допомогу отримали 37 осіб на загальну суму 18 500 грн.

 

З обласного бюджету, як міжбюджетні трансферти, виділено 132 000,00 грн. на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На даний час 32 особи забезпечені ліками на загальну суму 24 790,28 грн., 14 осіб отримали послуги зубопротезування на загальну суму 84 995,00 грн.

 

Питання забезпечення додатковими соціальними гарантіями учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС громади, перебуває на постійному контролі відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради.

В цей день висловлюємо слова щирої подяки всім, хто зупинив некеровану ядерну стихію. Зичимо учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров'я, довголіття миру та злагоди. Низький уклін пам'яті тих ліквідаторів, хто не дожив до цього дня.

 

Відділ соціального захисту та

охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень