A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

«Розбудова індустріальних парків – найближче успішне майбутнє територіальних громад», - Олег Синєгубов

Дата: 14.12.2021 19:47
Кількість переглядів: 357

Одним з ефективних інструментів залучення інвестицій у Полтавський регіон є створення на її території індустріальних парків. Про перспективи залучення інвестицій в громади та шляхи розбудови індустріальних парків  говорили сьогодні, 13 грудня, на апаратній нараді у голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова.

За повідомленням начальника управління інвестиційної політики, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Марії Долженко наразі 13 територіальних громад області - Білоцерківська, Терешківська, Зіньківська, Шишацька, Оржицька, Петрівсько-Роменська, Пирятинська, Чорнухинська, Новоселівська, Машівська, Скороходівська, Семенівська, Полтавська готові надати земельні ділянки та залучити кошти іноземних інвесторів для розбудови індустріальних парків на своїх територіях. Такий крок надасть можливість створити нові робочі місця в громадах, наповнити коштами місцеві бюджети, активізувати господарську діяльність та забезпечити соціально-економічний розвиток відповідних територій.

«Хочу зосередити увагу громад, що розбудова індустріальних парків є наразі надзвичайно важливим питанням для вас, адже вже на наступний рік в громади, які матимуть діючі індустріальні парки передбачається значне залучення державних інвестиційних коштів, в тому числі й з ДФРР. Від громад ми чекаємо якісних проєктів. Розбудова  індустріальних парків  – це найближче успішне майбутнє територіальних громад», - зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Наразі в області розпорядженням голови ОДА створено робочу групу зі сприяння утворенню на території Полтавської області індустріальних парків. До складу робочої групи входять представники територіальних громад області, структурних підрозділів облдержадміністрації, інших установ та організацій, які можуть бути дотичні до питань, що виникатимуть під час реалізації проєктів із створення та розвитку індустріальних парків на території області. Найближчим часом робочою групою плануються виїзди на території, які громади готові віддати під індустріальні парки, щоб перевірити відповідність земельних ділянок наступним критеріям: цільове використання та „юридична чистота” земельної ділянки, близьке розташування до ключових транспортних магістралей та інженерних комунікацій - електроенергії, газу, води, каналізації, телекомунікацій, наявність робочої сили в радіусі 30 км, наявність потенційних інвесторів та спроможність співфінансування витрат розвитку інфраструктури парку з різних джерел. Для фахівців із залучення коштів міжнародних фінансових організацій в громади передбачено проведення навчальних семінарів та тренінгів.

Присутня на нараді директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс Євроінтеграції» Віта Клименко додала, що розбудова мережі індустріальних парків є інструментом залучення інвестицій у місцеві громади. Державою запроваджено низку стимулів для учасників індустріальних парків. Також в ході наради Вітою Клименко презентовано «Дорожню карту створення індустріальних парків».

За матеріалами Полтавської обласної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень