A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання 21 сесії Глобинської міської ради

Дата: 16.12.2021 09:32
Кількість переглядів: 478

14 грудня відбулося пленарне засідання 21 сесії Глобинської міської ради. У зв’язку з тим, що міський голова Станіслав Джусь перебував у відрядженні, на засіданні ради головув секретар міської ради Олександр Феденко. У ході  роботи депутати розглянули 313 питань, левова частка яких стосувалися розгляду заяв фізичних і юридичних осіб по земельних питаннях.

На засідання завітали жителі села Опришки. Їхньому представнику Володимиру Ляшенку було надано право виступу, аби він озвучив питання, які турбували жителів села. Виступаючий окреслив суть колективного звернення опришківців, яке підписане 24 жителями села. У зверненні йшлося, що жителі Опришок стурбовані тим, що населені пункти Битакове Озеро, Мар’їне та Опришки відповідно до рішення Глобинської міської ради від 28.10.2021 №5028 ввійшли до складу Жуківського старостинського округу. Депутати уважно вислухали думки опришківців, у ході дискусії керівництвом громади надано вичерпні відповіді на питання громадян.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, першим розглянуто і одноголосно підтримано звернення до Президента України Володимира Зеленського. У зазначеному зверненні депутати прохали очільника держави, як гаранта Конституції, вжити заходів, щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2021 року №1147 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок». Оскільки застосування нової методики призведе до зменшення нормативної грошової оцінки земельних ділянок - бази оподаткування платою за землю, тобто до зміни показників бюджетів територіальних громад вже у 2022 році. У свою чергу, зменшення доходів бюджетів територіальних громад у 2022 році не дозволить у повній мірі профінансувати видатки комунальних закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, в тому числі на оплату енергоносіїв, які зросли майже удвічі.

 

Також цього дня депутати призначили директором КНП «Глобинська міська лікарня» Ігоря БАЛАХОВСЬКОГО як такого, що пройшов за конкурсом. Відповідно до прийнятого рішення Глобинського міського голову уповноважено укласти з ним контракт терміном на три роки.

 

У ході засідання депутати затвердили звіти про хід виконання міських програм. Зокрема, Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Глобинської міської ради на 2021-2024 роки, Програми поводження з твердими побутовими відходами у населених пунктах Глобинської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми розвитку архівної справи на території Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми залучення та підтримки спеціалістів у закладах охорони здоров’я, освіти, культури Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми оздоровлення та відпочинку дітей Глобинської міської територіальної громади на 2020-2024 роки. Зокрема, в контексті розгляду питання про оздоровлення та відпочинок дітей громади Оксана Дьяченко, головний спеціаліст відділу культури, спорту, сім’ї та молоді зазначила, що недостатній рівень оздоровлення дітей у 2021 році спричинило декілька чинників: по-перше, залишається проблемою поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, що стримувало  батьків у питанні прийняття рішення стосовно оздоровлення дітей, по-друге, обмеженість місць у закладах оздоровлення та відпочинку (наповнюваність на 50-60%) у зв’язку із забезпеченням дотримання протиепідемічних заходів, по-третє, фінансові проблеми сімей щодо придбання путівок у зв’язку зі значною вартістю путівок до деяких  закладів оздоровлення, які користуються попитом (вартість путівок до 15000 грн.).

 

Внесено зміни до Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2025 роки. У програмі додатково передбачена  виплата компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі, орієнтовні обсяги фінансування на 2022 рік – 300 тис. грн. А також виплата одноразової компенсації за втрату годувальника дружинам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, на яких не поширюється дія державної програми, орієнтовні обсяги фінансування на 2022 рік – 21 тис. грн. Окрім цього, до програми внесено зміни, що стосувались забезпечення соціальними послугами осіб з інвалідністю, громадян похилого віку, осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. А саме, передбачено кошти для забезпечення дітей з інвалідністю слуховими апаратами, орієнтовні обсяги фінансування на 2022 рік – 50 тис. грн.

 

З метою врахування думки громадськості під час призначення старост у Глобинській міській територіальній громаді, враховуючи пропозиції постійної комісії Глобинської міської ради з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування та регуляторної політики, депутати затвердили Порядок проведення громадського обговорення щодо кандидатури старости Глобинської міської ради.

 

Під час засідання депутати розглянули, детально обговорили і затвердили  зміни та доповнення до бюджету громади на 2021 рік. Відповідно до висновку фінансового відділу виконавчого комітету Глобинської міської ради від 03 грудня 2021 року №2 про перевиконання бюджету громади за січень-листопад 2021 року, з метою вирішення першочергових питань та завершення фінансового року Світлана Замогильна, начальник фінансового відділу запропонувала здійснити перерозподіл бюджетних призначень бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2021 рік.

Радою розглянуто низку питань, що стосувались комунальної сфери, сфери містобудування, земельних відносин.

 

З усіх питань прийняті відповідні рішення.

Фото без описуФото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень