Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Малозабезпечені сім'ї отримають гроші на відкриття бізнесу

Дата: 28.12.2021 08:12
Кількість переглядів: 296

Фото без описуУрядом 21.04.2021 р. прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 397 “Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей”, яка набере чинності з 01.01.2022 р. та якою затверджено Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

Вищезазначеним Порядком передбачається надання одноразової безвідсоткової поворотної фінансової допомоги непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї у розмірі не більше 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня поточного року, в якому приймається рішення про її надання. Така фінансова допомога надаватиметься для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу.

Для отримання зазначеної допомоги непрацююча працездатна особа зі складу малозабезпеченої сім’ї, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, звертається до центру зайнятості з наступними документами:

-    заявою про надання фінансової допомоги;

- довідкою для надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством. Така довідка не подається, якщо центром зайнятості за наявності технічної можливості відомості про особу отримано шляхом інформаційної взаємодії з єдиною інформаційною системою МВС;

- бізнес-планом.

Між центром зайнятості та особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність (за наявності в неї статусу суб’єкта підприємницької діяльності) укладається угода про надання особі, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, фінансової допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї терміном на три роки. На дату укладення угоди повинен бути чинним правовий статус особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, як члена малозабезпеченої сім’ї. В іншому випадку попередньо прийняте рішення про надання фінансової допомоги скасовується.

Після закінчення терміну дії такої угоди вищезгадана допомога має бути повернута однією сумою протягом 30 календарних днів. Фінансова допомога може повертатися до закінчення трирічного строку з дати її отримання частинами відповідно до графіка, погодженого центром зайнятості. Строк повернення фінансової допомоги частинами відповідно до графіка не може перевищувати трьох календарних років з дати її отримання.

Сума фінансової допомоги, що повертається особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, зменшується на суму сплачених нею податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом трьох років її отримання або за період з дати отримання такої допомоги до дати її дострокового повернення, в тому числі у випадку розірвання угоди.

Для отримання фінансової допомоги на оплату витрат на закупівлю обладнання та матеріалів особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, до центру зайнятості подаються рахунок-фактура (рахунок, квитанція, накладна тощо) та договір, укладений між особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, і постачальником (продавцем) обладнання та матеріалів, які протягом п’яти робочих днів передаються до центру зайнятості. Такий договір обов’язково повинен містити положення щодо сплати штрафних санкцій постачальником (продавцем) за порушення ним строків постачання обладнання та матеріалів. Оплата витрат на закупівлю обладнання та матеріалів може бути проведена декільком постачальникам (продавцям) обладнання та матеріалів у межах граничного розміру фінансової допомоги.

 Сума фінансової допомоги не враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї (домогосподарства).

За консультаціями громадяни можуть звертатися до відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Глобинської міської ради (м.Глобине, вул. Центральна, 230/2, кабінет №4).

 
Відділ соціального захисту та охорони 
здоров’я виконавчого комітету 
Глобинської міської ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень