A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Сумна річниця - 6 років від дня загибелі Віктора Аврамчука

Дата: 10.01.2022 17:45
Кількість переглядів: 744

10 січня 2022 року виповняються  шість років, як поблизу с.Зайцеве  на Донеччині, від розриву ворожої міни загинув наш земляк, уродженець с.Опришки Глобинської громади Віктор Аврамчук -  воїн-десантник,  який в грізний час став на захист суверенітету та незалежності України.

Щоб вшанувати пам'ять героя,  10 січня в с. Опришки на Центральному цвинтарі, де знаходиться могила воїна-героя Віктора Аврамчука, зібралися його рідні і односельці, староста села Опришки Тетяна Садлівська. Приїхали віддати данину пам’яті герою і Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Інна Авраменко, начальник другого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Коваленко.

Звертаючись до присутніх,  очільник громади Станіслав Джусь  закликав  пам’ятати про героїзм і мужність Віктора Аврамчука, який віддав за мир і спокій на Україні, за її незалежність і суверенітет найдорожче, своє життя. Адже, «герої не вмирають – вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятаємо». Висловив слова співчуття рідним загиблого і слова вдячності за виховання сина батькам героя.

У сумній зажурі  учасники заходу вшанували пам'ять загиблого героя  та поклали квіти до надмогильного  пам’ятника Віктору Аврамчуку.

У краю,  де народився і виріс Віктор Аврамчук, пам’ятають свого героя як хорошу, добру, чуйну людину, надійного і вірного товариша, справжнього патріота України та гідно вшановують його пам'ять. За рішенням односельців, одну з вулиць села Опришок названо на честь воїна – імені Віктора Аврамчука. В Опришківській та Жуківських школах, де свого часу навчався Віктор, встановлені меморіальні дошки. На цвинтарі, за кошти його бойових побратимів,  встановлено пам’ятник. Та головне, що пам'ять про нього живе в серцях його односельців, земляків, кожного патріота України.

Слава герою і вічна пам'ять!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень