A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У громаді відбулися заходи у рамках відзначення Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 16:00
Кількість переглядів: 333

21 січня 2022 року у міському будинку культури відбулися урочистості з нагоди великого національного свята Дня Соборності, який відзначають в Україні згідно з Указом Президента України від 21 січня 1999 року.

Працівники міського будинку культури підготували та провели патріотичний святковий концерт, на якому виступили талановиті виконавці Глобинської громади Діана Лазоренко, Іванна Гаджега, Юлія Потоцька. Також у ході концерту глядачі мали змогу здійснити історичний екскурс у ті значимі для нашої країни і кожного українця події, переглянувши короткий документальний фільм про підписання Акту злуки в 1919 році.

«Понад сто років тому, 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт злуки між УНР та ЗУНР. Ця подія стала могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення як єдиної нації» - звернувся до всіх присутніх Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Очільник громади привітав учасників зібрання зi святом – Днем Соборності України, побажав миру, злагоди, взаєморозуміння, оптимізму та плідної праці на благо рідного краю і держави.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мільйонів борців, які поклали своє життя на вівтар незалежності, соборності, державності рідної Батьківщини.

По завершеню святкового концерту учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Шевченку. 

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень