A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 26.01.2022 14:02
Кількість переглядів: 178

Фото без описуПредмет  закупівлі: ДК021-2015:65210000-8 – Розподіл газу  (Розподіл газу)                 Обгрунтування доцільності закупівлі  UA-2022-01-21-003091-a

На балансі Виконавчого комітету Глобинської міської ради перебувають будівлі.

Відповідно до Закону України «Про ринок  природного газу» і «Кодексу газорозподільних систем», затвердженого постановою  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 року №2494, оператор  ГРМ зобов’язаний укласти договори про надання послуг з розподілу природного газу  для забезпечення цілодобового доступу Споживача до газорозподільної системи і розподіл (переміщення) належного Споживачу (його постачальнику) природного газу газорозподільною системою з метою його фізичної доставки до межі балансової належності об’єкта Споживача.

Згідно з ч. 2 ст. 5 Закону України «Про природні монополії» Антимонопольним комітетом України ведеться зведений перелік суб’єктів природних монополій на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Зведений перелік суб'єктів природних монополій розміщується на офіційному веб - сайті Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua).
         Згідно з даними офіційного веб - сайту Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua), зокрема Зведеного переліку суб’єктів природних монополій, АТ «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ПОЛТАВАГАЗ», код ЄДРПОУ 03351912 (за № 34 в Реєстрі), є суб’єктом природних монополій на території м. Полтава та Полтавської області (крім міст Кременчук, Лубни, Горішні Плавні, Лубенського, Пирятинського, Оржицького, Гребінківського, Гадяцького, Семенівського, Кременчуцького районів та села Радянське Кобеляцького району Полтавської області) у сфері розподілу природного газу, відповідно до постанови НКРЕКП від 15.06.2017 № 778. Тому, договір про закупівлю послуг з розподілу природного газу може бути укладений лише з цим виконавцем.

          Очікувана вартість та бюджетні призначення визначені виходячи з діючого тарифу та орієнтовного  обсягу з  розподілу  газу  визначеного за фактичними показниками у минулих роках та необхідного обсягу природного газу.

Очікувана вартість становить     228625,68  грн. (Двісті двадцять вісім тисяч шістсот двадцять п’ять тисяч грн. 68 коп.)

 

 

 

Обґрунтування застосування переговорної процедури

З метою організації Закупівлі, з урахуванням статті 11 Закону, відповідно до частини 2 статті 13 Закону замовники можуть застосовувати переговорну процедуру закупівлі як виняток та відповідно до умов, визначених у частині 2 статті 40 Закону.
            Згідно ч. 1 ст. 40 Закону переговорна процедура закупівлі використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю після проведення переговорів щодо ціни та інших умов договору про закупівлю з одним або кількома учасниками процедури закупівлі.
Переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток на підставі пункту 2 частини 2 статті 40 Закону, а саме якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання, в тому числі через відсутність конкуренції з технічних причин, яка має бути документально підтверджена замовником.
Згідно зі статтею 9 Закону України «Про ринок природного газу» діяльність, пов’язана, зокрема, з розподілом природного газу провадиться за умови отримання відповідної ліцензії, яка видається Регулятором у встановленому законодавством порядку.
             АТ «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ПОЛТАВАГАЗ» має ліцензію на розподіл природного газу, на що вказує Ліцензійний реєстр Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, станом на 05.01.2022, оприлюднений на сайті НКРЕКП.
Відповідно до підпункту 1 пункту третього Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП), затвердженого Указом Президента України від 10.09.2014 року № 715/2014, основними завданнями НКРЕКП, є, зокрема, державне регулювання діяльності суб’єктів природних монополій та суб'єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках природного газу, нафтового (попутного) газу, газу (метану) вугільних родовищ та газу сланцевих товщ (далі - природний газ).
Згідно з даними Реєстру суб’єктів природних монополій, які провадять господарську діяльність у сфері енергетики, розміщеному на офіційному веб-сайті НКРЕКП (пеrс.gov.ua), станом на 31.12.2021, АТ «ОПЕРАТОР ГАЗОРОЗПОДІЛЬНОЇ СИСТЕМИ «ПОЛТАВАГАЗ», код ЄДРПОУ 03351912, м. Полтава, вул. Володимира Козака, 2а (за № 34 в Реєстрі), є суб’єктом природних монополій на території м. Полтава та Полтавської області (крім міст Кременчук, Лубни, Горішні Плавні, Лубенського, Пирятинського, Оржицького, Гребінківського, Гадяцького, Семенівського, Кременчуцького районів та села Радянське Кобеляцького району Полтавської області) у сфері розподілу природного газу, відповідно до постанови НКРЕКП від 15.06.2017 № 778 зі змінами.
            Згідно з ч. 2 ст. 5 Закону України «Про природні монополії» Антимонопольним комітетом України ведеться зведений перелік суб’єктів природних монополій на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово-комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Зведений перелік суб'єктів природних монополій розміщується на офіційному веб - сайті Антимонопольного комітету України (http://www.amc.gov.ua).
                    З урахуванням вищевикладеного, та враховуючи наявність підстав для застосування Переговорної процедури закупівлі (пункт 2 частини 2 статті 40 Закону), Замовник може застосувати Переговорну процедуру щодо Закупівлі послуг розподілу природного газу.
                Документи, що підтверджують наявність умов застосування переговорної процедури закупівлі з підстав визначених пунктом 2 частини 2 статті 40 Закону:
- Закон України «Про публічні закупівлі»;
- Закону України «Про ринок природного газу»:
-         Ліцензійний реєстр Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оприлюднений на сайті НКРЕКП;
-         Реєстр суб’єктів природних монополій, які провадять господарську діяльність у сфері енергетики, розміщений на офіційному веб-сайті НКРЕКП (пеrc.gov.ua);
- Постанова НКРЕКП від 15.06.2017 № 778;

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень