Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відділ фітосанітарної безпеки Кременчуцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує

Дата: 04.02.2022 13:23
Кількість переглядів: 341

Фото без описуВідділ фітосанітарної безпеки Кременчуцького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до відома особам, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам підприємцям, що організовують виконання таких робіт про необхідність одержання допуску(посвідчення) на право роботи з пестицидами та агрохімікатами.

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами та агрохімікатами  та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров'я відповідно до Постанови КМУ від 18 вересня 1995 року №746. Підприємці,  організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані у сфері захисту рослин допускати до робіт пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами, лише тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення та допуск, що видаються центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері захисту рослин щороку – зазначено в п.2 ст. 18 Закону України «Про захист рослин».

Видача посвідчень та допусків на право роботи з пестицидами та агрохімікатами проводиться на платній основі. Відповідно до Закону України від 02.12.2021 року № 1928-IX «Про Державний бюджет України на 2022 рік». З 01.01.2022 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2481,00 гр. Виходячи з вказаного розміру прожиткового мінімуму розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами за 1 людину з 01.01. 2022 року становить 0,14941 х 2481,00 = 370,69 гривень.

Попереджаємо керівників підприємств усіх форм власності, що допускати працівників та організаторів робіт до будь-яких робіт з пестицидами та агрохімікатами, які не мають допуску - ЗАБОРОНЕНО

Нагадуємо, про те, що відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту рослин несуть особи, винні у не проходженні спеціальної підготовки та не отриманні відповідного допуску та посвідчення на право проведення робіт, пов’язаних з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею засобами захисту рослин, що тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову та кримінальну відповідальність згідно із Законом України «Про захист рослин».

За більш детальною інформацією по отриманню допусків (посвідчень) та проходженню навчань звертатися до відділу фітосанітарної безпеки Кременчуцького районного управління за адресою: м. Глобине, вул. Виноградна, 68 , тел. 28-3-63.

 

 

Провідний спеціаліст відділу фітосанітарної безпеки

Кременчуцького районного управління – державний інспектор

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області                                         Олексій Котляр

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень