Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо ліквідації Устимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Глобинської міської ради Полтавської області

Дата: 16.02.2022 15:54
Кількість переглядів: 504

Фото без опису1. Найменування організатора громадського обговорення: Глобинська міська рада.

 

2.Мета: врахування думки жителів Глобинської міської територіальної  громади щодо  ліквідації освітнього закладу - Устимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Глобинської міської ради Полтавської області (код  ЄДРПОУ 21065179).

 

3. Відповідно ст.143 Конституція України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

 

4.Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

 

5.У ст. 32 Закону «Про повну загальну середню освіту» зазначається, що рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник.
Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення.

 

Рішенням сьомої сесії Глобинської  районної ради шостого скликання від 21 червня 2011 року «Про призупинення навчального процесу в деяких загальноосвітніх закладах  району» призупинено навчальний процес в Устимівській ЗОШ І-ІІ ступенів. З 01.07.2011 року освітні послуги вказаним закладом не надавалися. Відповідно рішення восьмої сесії Глобинської міської ради першого скликання від 19.05.2016 року №299  «Про прийняття в комунальну власність Глобинської територіальної громади в особі Глобинської міської ради окремих юридичних осіб публічного права та комунального майна в галузі «Освіта», Устимівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів прийнята в комунальну власність Глобинської міської ради. Учні з с. Устимівки  та с. Новобудова підвозяться на навчання до інших закладів освіти громади.

До цього  час у  Єдиному державному реєстрі юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстрована юридична особа: Устимівська   загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Глобинської міської ради Полтавської області.

Таким чином виникає потреба у ліквідації Устимівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Глобинської міської ради Полтавської області  (код  ЄДРПОУ 21065179) та виключення із Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначеної юридичної особи.

На веб сайті Глобинської міської ради 20.07.2020 року розміщений проект рішення сесії «Про припинення шляхом ліквідації Устимівської ЗОШ І-ІІ ступенів Глобинської міської ради Полтавської області», який пропонується на розгляд та громадське обговорення : https://globynska-gromada.gov.ua/docs/418245/

 

6.Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням дії постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною / обмеженнями масових зібрань,  буде проводитися із дотриманням усіх заходів безпеки, у формі зустрічі у залі засідань Глобинської міської ради 18 березня 2022 року.

 

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проекту рішення з даного питання.

До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці  Глобинської міської ради.

 

7. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації та надати пропозиції з питання, що винесено на громадське обговоренняГлобинська міська рада, м. Глобине, вул. Центральна,285. 

mr.osvita@globyne-rada.gov.ua

 

8. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Авраменко Інна Леонідівна – заступник Глобинського міського голови.

Контактна особа: Надтока  Світлана Вікторівна  - начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради, тел. 0667218309

 

6. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Глобинської міської ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень