A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 18.02.2022 10:55
Кількість переглядів: 1127

17 лютого 2022 року, під головуванням заступника міського голови Олександра Кочерги відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

У ході засідання прийнято низку важливих рішень з різних сфер життєдіяльності громади. Серед них – рішення про встановлення (з 01 березня 2022 року) Комунальному підприємству «Глобинське» нових тарифів з врахуванням ПДВ:

 а) на централізоване водопостачання - 19,60 грн. за 1 куб. м. води;

 б) на централізоване водовідведення:

- для населення  –  20,00 грн. за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

  • для бюджетних організацій та інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери)-  40,45 грн. за 1 куб. м. каналізаційних стоків;          

в) на вивезення рідких побутових відходів з вигрібних ям асенізаційними автомобілями –  85,16 грн. за 1 куб. м. рідких побутових відходів;

г) на вивезення твердих побутових відходів  – 165,72 грн. за 1 куб. м. твердих побутових  відходів;

д) на зберігання (приймання та розміщення) твердих побутових відходів на території сміттєзвалища –  23,05 грн. за 1 куб. м. твердих побутових відходів.

Місячна вартість послуг по вивезенню та зберіганню (розміщенню) твердих побутових відходів на території звалища в розрахунку на 1 мешканця Глобинської ТГ, відповідно до затверджених Глобинською міською радою норм утворення твердих побутових відходів:

- багатоквартирні будинки – 24,54 грн.

- приватний сектор – 28,32 грн.

Також було прийнято рішення - погодити (з 01 березня 2022 року) КП «ГЛОБИНСЬКЕ» плату за абонентське обслуговування з врахуванням ПДВ за індивідуальним договором про надання комунальних послуг в розрахунку на 1 абонента (особовий рахунок) для споживачів, які користуються:

  • послугами водопостачання – 5,98 грн. за 1 особовий рахунок;
  • послугами водопостачання та вивозу твердих побутових відходів – 11,96 грн. за 1 особовий рахунок (5,98 грн. + 5,98 грн.);
  • послугами водопостачання, водовідведення або вивозу рідких побутових відходів з вигрібних ям та послугами по вивозу твердих побутових відходів – 17,94 грн. за 1 особовий рахунок (5,98 грн. + 5,98 грн. + 5,98 грн.).

Тобто плата за абонентське обслуговування становить 5,98 грн за одного абонента (не за одну людину). Варто зазначити, що раніше плата за абонентське обслуговування була включена до тарифної діяльності.

Доповідаючи з даного питання Богдан Рибалко, спеціаліст І категорії відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою пояснив на прикладах:

1.У квартирі проживає 3 людини, що користуються послугами водопостачання, але в той же час - це один особовий рахунок (абонент) – в такому разі оплата становить 5,98 грн на місяць;

2.У квартирі проживає 3 людини, що користуються послугами водопостачання, послугами по вивозу твердих побутових відходів, це вже два особові рахунки – в такому разі оплата становить 11,96 грн на місяць.

Окрім цього, було прийнято рішення, що стосувались захисту прав дітей, комунального майна, змін у квартирному обліку, про виділення одноразової адресної грошової допомоги жителям Глобинської територіальної громади, про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу весною 2022 року. Погоджено проєкт Програми соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік і проєкт Комплексної Програми профілактики правопорушень на території Глобинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки.

Виконавчим комітетом заслухано інформацію про виконання плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Глобинської міської ради на 2021 рік, затверджено календар свят і пам’ятних дат на 2022 рік Глобинської міської територіальної громади та заходи щодо святкування Масниці, затверджено низку актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню та розглянуто інші питання, з яких прийнято відповідні рішення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень