Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ОГОЛОШЕННЯ!

Дата: 28.02.2022 17:32
Кількість переглядів: 462

Фото без описуДо уваги жителів Глобинської об’єднаної територіальної громади.На виконання вимог ст. 10 п. 5 Закону України «Про житлово–комунальні послуги» КП «Глобинське» повідомляє про встановлені нові розміри тарифів на послуги централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та послуги по операціях з поводження з побутовими відходами.

Відповідно до ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчі органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на комунальні послуги.

У зв’язку з підвищенням цін на енергоносії, пальне, матеріали, запасні частини, ростом мінімальної заробітної плати, невідповідністю діючих розмірів тарифів економічно-обґрунтованим  витратам на надання комунальних послуг та внаслідок цього збитковою діяльністю КП «Глобинське» виконком Глобинської міської ради прийняв рішення № 26 від 17 лютого 2022 року «Про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та на послуги з поводження з побутовими відходами для всіх категорій споживачів, що надаються КП «Глобинське» (розміщено на офіційному веб-сайті Глобинської громади https://globynska-gromada.gov.ua).

Відповідно до цього рішення з 01 березня 2022 року вводяться в дію (встановлені) нові розміри тарифів по КП «Глобинське»  на комунальні послуги:

а) на послуги централізованого водопостачання для всіх категорій споживачів - 19,60 грн. за 1 куб. м. води;

б) на послуги централізованого водовідведення:

- для населення – 20,00 грн. за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

- для бюджетних організацій та інших споживачів (приватних підприємств, підприємств та організацій не бюджетної сфери) - 40,45 грн. за 1 куб. м. каналізаційних стоків;

в) на послуги по вивезенню рідких побутових відходів з вигрібних ям асенізаційними автомобілями для всіх категорій споживачів – 85,16 грн. за 1 куб. м. рідких побутових відходів;

 г) на послуги по вивезенню твердих побутових відходів для всіх категорій споживачів – у розмірі 165,72 грн. за 1 куб. м. твердих побутових відходів;

д) на послуги по зберіганню (прийманню та розміщенню) твердих побутових відходів для всіх категорій споживачів на території сміттєзвалища – 23,05 грн. за 1 куб. м. твердих побутових відходів.

Додаткова інформація.

З 01.03.2022 року загальна вартість послуги по вивозу та зберіганню (прийманню та розміщенню) твердих побутових відходів на території звалища відповідно до затверджених норм утворення ТПВ в розрахунку на 1 мешканця складає:

  • в багатоквартирних будинках – 24,54 грн./1 мешканця;
  • в приватному житловому секторі з використанням контейнерів – 28,32 грн./1 мешканця;

 У тарифах враховано податок на додану вартість.

Дані тарифи застосовуються для всіх категорій споживачів, які знаходяться на території Глобинської міської територіальної громади та отримують комунальні послуги, що надаються КП «Глобинське».

Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення не включають витрат на обслуговування внутрішньобудинкових систем. Тарифи на послуги з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та послуги з поводження з побутовими відходами не включають витрат на абонентське обслуговування.

На виконання вимог  п.11 частини 1 статті 1 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» в редакції Закону № 1060-ІХ від 03.12.2020 року виконком Глобинської міської ради прийняв рішення № 27  від 17 лютого 2022 року «Про погодження КП «Глобинське» встановлення плати за абонентське обслуговування споживачів комунальних послуг». (розміщено на офіційному веб-сайті Глобинської громади https://globynska-gromada.gov.ua).

Відповідно до цього рішення з 01 березня 2022 року погоджується встановлення  плати за абонентське обслуговування, з врахуванням ПДВ, споживачам КП «Глобинське» за індивідуальним договором про надання комунальних послуг у розрахунку на 1 абонента (особовий рахунок) для споживачів, які користуються:

  • послугами водопостачання – 5,98 грн. за обслуговування 1 особового рахунку;
  • послугами по вивозу твердих побутових відходів – 5,98 грн. за обслуговування 1 особового рахунку;
  • послугами водопостачання та вивозу твердих побутових відходів – 11,96 грн. за обслуговування 1 особового рахунку;
  • послугами водопостачання, водовідведення або вивозу рідких побутових відходів з вигрібних ям та послугами по вивозу твердих побутових відходів – 17,94 грн. за обслуговування 1 особового рахунку;

Плата за абонентське обслуговування включає витрати КП «Глобинське» на оплату праці та нарахування ЄСВ працівникам, що здійснюють нарахування та стягнення плати за спожиті комунальні послуги, а також послуги банків за приймання та перерахування комунальних платежів і формування електронних реєстрів. (Дані витрати виключені зі складових витрат тарифів на комунальні послуги).

Інформація про обґрунтування причин, спосіб зміни розмірів тарифів на комунальні послуги, структуру планової собівартості за елементами витрат, структуру тарифів та рівень відшкодування вартості послуг тарифами розміщено на офіційному веб-сайті КП «Глобинське» https://kp-globine.telsys.net.ua/на офіційному веб-сайті Глобинської громади https://globynska-gromada.gov.ua/ та опубліковано у місцевій газеті «Зоря Придніпров’я» за № 2 (11608) від 14 січня 2022 року. Прийняття даного рішення дасть змогу  КП «Глобинське» задовольнити потреби населення та інших споживачів у послугах комунальних послугах.

За інформацією про нові розміри встановлених тарифів звертатися за телефоном 24-7-02; 24-7-65; або за адресою : м. Глобине, вул. Мічуріна, 94/1 до розрахункового відділу КП «Глобинське».

                                                        

                                             Адміністрація КП «Глобинське»

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень