A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

До уваги власникам житла, які безоплатно розміщують переселенців

Дата: 03.04.2022 12:22
Кількість переглядів: 1502

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 затверджений Порядок, що визначає механізм надання компенсації витрат власників жилих приміщень приватного житлового фонду, що пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги ВПО для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду (далі – власники жилих приміщень) і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб.

  1.  Власники жилих приміщень за допомогою вебресурсу «Прихисток» формують відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб.
  2. Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб та в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати відповідні заяви до міської ради або старостату за місцем розташування жилого приміщення.

3) Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів із дня закінчення звітного місяця  (тобто до 05 числа щомісячно) подає до міської ради або старостату за місцем розташування жилого приміщення заяву за формою згідно з додатком 1 (далі – заява) до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333.

4) Протягом 5 робочих днів уповноважені особи виконавчого комітету  міської ради проводять перевірку (верифікацію) наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей із відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, зокрема електронних документів), а також перевіряють дані про відсутність або наявність у заяві інформації про осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг.

Підставами для ВІДМОВИ у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві, заборгованість за житлово-комунальні послуги.

За результатами перевірки виконавчий комітет  міської ради визначає обсяг компенсації витрат власника жилого приміщення, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб, та подає заяву  до обласної військової адміністрації.

5) Компенсація здійснюється  ЗА УМОВИ ВІДСУТНОСТІ ЗАБОРГОВАНОСТІ власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

Варто зазначити, що сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі – людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідному житловому приміщенні.

СУМА КОИПЕНСАЦІЇ за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Власники житла, які безоплатно розміщують переселенців звертаються до відділу виконавчого комітету міської ради за адресою: м.Глобине, вул.Центральна, 281 (колишня райдержадміністрація).

Прийом здійснюється ЩОДНЯ з 09.00 до 15.00. Ті, хто зупинились у сільських населених пунктах – звертатися до старост!

При зверненні власник житла повинен мати:

  • паспорт;
  • довідка про присвоєння РНОКПП (індивідуального податкового номера);
  • документи, що посвідчують право власності на житло;
  • банківські реквізити заявника;
  • копія паспорта ВПО та копії довідки про взяття на облік ВПО;
  • особові рахунки по яким проводиться оплата комунальних послуг;
  • банківські реквізити власника будинку для перерахування суми компенсації.

Фото без опису

Фото без опису???????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень