Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося засідання виконавчого комітету

Дата: 21.04.2022 10:39
Кількість переглядів: 1796

20 квітня 2022 року під головуванням Глобинського міського голови Станіслава Джуся відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглянуто 28 питань порядку денного.

Члени виконавчого комітету заслухали звіти про роботу спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі при відділенні соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» та про стан надання соціальних послуг у громаді.

З метою забезпечення населення питною водою та ліквідації аварійності на водопровідних мережах у разі надзвичайних ситуацій, враховуючи рекомендації комісії ТЕБ і НС, виконком прийняв рішення виділити з резервного фонду бюджету міської територіальної громади кошти в сумі 124 тис. грн. Також з метою створення механізму заходів забезпечення пожежної безпеки та забезпечення надійного цивільного захисту жителів громади внесено відповідні зміни до Програми розвитку системи цивільного захисту Глобинської міської територіальної громади на 2021- 2025 роки.

В умовах воєнного стану з метою організації у разі необхідності надання першої домедичної допомоги постраждалому населенню на території Глобинської МТГ прийнято рішення створити добровільне формування цивільного захисту «Санітарна дружина Глобинської міської територіальної громади». Водночас затверджено Положення про зазначене добровільне формування та Програму навчання спеціалістів. Забезпечення оснащенням санітарної дружини здійснюватиметься за рахунок міського бюджету Глобинської міської ради та з інших джерел не заборонених чинним законодавством України.

Глобинська громада вже прийняла понад дві тисяч внутрішньо переміщених осіб та/або евакуйованих осіб, які прибули з інших областей, де ведуться бойові дії. Тож з метою забезпечення їхніх потреб та здійснення їх соціального захисту виконавчий комітет Глобинської міської ради затвердив Порядок організації харчування внутрішньо переміщених та /або евакуйованих  осіб, розміщених у закладах освіти, що фінансуються з  бюджету Глобинської міської територіальної громади. Організацію відповідного напрямку роботи покладено на відділ освіти  виконавчого комітету Глобинської міської ради.

Також у ході засідання члени виконавчого комітету внесли зміни і доповнення до бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік, розглянули низку питань, що стосувались комунального майна, змін у квартирному обліку громадян, в тому числі соціальному, прийняли відповідні рішення з питань соціального захисту прав дітей та інші. Окрім того прийнято рішення про виділення одноразової адресної допомоги жителям територіальної громади, затверджено акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

За результатами розгляду з усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень