A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Пам'яті безвинно звинувачених

Дата: 15.05.2022 11:34
Кількість переглядів: 631

Щорічно у третю неділю травня в Україні  вшановують пам′ять жертв політичних репресій. Ця дата встановлена для того,щоб привернути увагу суспільства до трагічних подій в історії України, які були спричинені насильницьким впровадженням комуністичної ідеології. Сталінська влада оголосила сотні тисяч українців «ворогами народу».  Письменники, художники, академіки – кращий цвіт нації  - були страчені без суду і слідства або перебували довгі роки в таборах чи засланні.

Зараз, як ніколи, в час повномасштабної російсько-української  війни, ми повинні згадати безвинно закатованих жертв політичних репресій та уявити, якою б була Україна, коли б кращий цвіт нації залишився живим та приніс користь своїй країні, своєму народу. Скільки б було написано нових творів, зроблено відкриттів на благо людства, створено музичних творів…

Бібліотеки Глобинської громади з метою привернення уваги читачів до трагічних подій в історії України організували книжкові виставки та перегляди літератури на теми: «Великий терор», «Репресії мовою документів», «Реабілітовані історією», «У жорнах репресій».

Напередодні пам′ятної дати бібліотекарі провели бесіди з користувачами бібліотек, зокрема, з переселенцями, які тимчасово знаходяться на території нашої громади, про репресованих письменників України, про злочини, яким немає прощення.

Зберігати пам′ять про трагічні сторінки України -  національний обов′язок кожного. Це пам′ять заради майбутнього.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень