A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання 28 позачергової сесії міської ради

Дата: 17.05.2022 16:07
Кількість переглядів: 1041

17 травня 2022 року відбулося пленарне засідання двадцять восьмої позачергової сесії Глобинської міської ради VIII скликання. Більшість питань внесених до розгляду Ради стосувались житлово-комунальної сфери.

Перед початком засідання Глобинський міський голова Станіслав Джусь повідомив депутатам сумну звістку про загибель земляка, уродженця міста Глобине Олександра Козела, який ніс службу у лавах ЗСУ за контрактом. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблого Героя.

Варто зазначити, що засіданню Ради передувала робота постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю та будівництва. Цього дня комісія зібралась у повному складі. Члени комісії розглянули всі питання порядку денного та прийняли відповідні висновки і рекомендації.

У ході ж пленарного засідання депутатський корпус прийняв рішення звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців Кременчуцької РДА, щодо ліквідації виборчої дільниці №530128 в с.Турбаї у зв’язку з незадовільним станом колишнього сільського будинку культури с. Турбаї, в приміщенні якого і була зареєстрована виборча дільниця. Виборці, які раніше голосували на цій дільниці, після внесення відповідних змін зможуть голосувати на виборчій дільниці №530127, яка розташована у приміщенні сільського будинку культури с. Петрівка.

Прийнято рішення про надання дозволу КП «Глобинське» на списання оргтехніки, яка  внаслідок  довготривалого використання  вийшла  з  ладу та  непридатна  для  подальшого  використання і не підлягає ремонту, а також затверджено акт списання водонапірної вежі 1960 року побудови, яка знаходиться на території КП «Глобинське». Розглянуто і прийнято рішення з інших питань, що стосувались передачі в оренду майна, що перебуває в комунальній власності громади.

При розгляді звернення регіонального відділення фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях, щодо прийняття в комунальну власність квартири в 16-ти квартирному житловому будинку в с. Опришки депутати вирішили відмовити регіональному відділенню фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях у прийнятті в комунальну власність квартири №4, враховуючи незадовільний стан вище згаданої квартири.

Більшість депутатів підтримали і проєкт рішення про зупинення дії пунктів 4 та 5 рішення сесії Глобинської міської ради від 25 січня 2022 року №2525 «Про зміну назви, юридичної адреси та затвердження Положення і штатної чисельності Комунального закладу «Публічна бібліотека Глобинської міської ради» до завершення військового стану в Україні, які передбачали затвердження штатного розпису закладу і відповідно скорочення 4 штатних одиниць.

У «Різному» депутати обговорили перейменування скульптур та культурних пам’яток громади, зважаючи на російську військову агресію, оплату праці педагогічних працівників, залучення технічних працівників закладів освіти до робіт з благоустрою та інші.

Загалом пленарне засідання позачергової сесії пройшло злагоджено і конструктивно.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень