Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося засідання виконавчого комітету міської ради

Дата: 27.05.2022 14:15
Кількість переглядів: 839

26 травня 2022 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Глобинської міської ради, на порядок денний якого було внесено двадцять три питання. Додатково, за пропозицією начальника відділу освіти виконавчого комітету міської ради, порядок денний доповнено питанням про завершення 2021/2022 навчального року.

 

Про підготовку житлово-комунального господарства та бюджетних установ Глобинської міської ради до роботи в осінньо-зимовий період 2022/23 року доповів начальник відділу розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою  Сергій Пономарьов. В результаті розгляду затверджено план заходів з підготовки житлово-комунального господарства та бюджетних установ Глобинської МТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2022/23 року та утворено Штаб з координації виконання цих заходів.

 

Також Сергій Пономарьов проінформував про результати надання послуг по автоперевезеннях пасажирів за міськими та приміськими маршрутами загального користування № 2,4,5,7,8 за 2021 рік та 1 квартал 2022 року по КП «Глобинське» (детальніше тут), зокрема про значні збитки від надання цих послуг, особливо зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, розміру мінімальної заробітної плати. Тож, розглянувши клопотання автоперевізника КП «Глобинське» щодо приведення у відповідність розміру тарифу на послуги міського пасажирського транспорту економічно обґрунтованим витратам, з метою збереження діючої маршрутної мережі та задоволення потреб громадян у доступних, якісних  і безпечних перевезеннях виконавчий комітет прийняв рішення встановити тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у місті Глобине в розмірі 10 (десять) грн за одну поїздку одного пасажира. Однак прийнятий тариф й надалі залишається таким, що не покриває обґрунтованих витрат підприємства, тому КП «Глобинське» й надалі потребуватиме дотацій з міського бюджету. Рішення набире чинності з наступного дня після його офіційного оприлюднення.

 

Про завершення 2021-2022 навчального року доповіла начальник відділу освіти Світлана Надтока. Заслухавши та обговоривши інформацію доповідача, виконкомом прийнято рішення  завершити 2021-2022 навчальний рік, відповідно до структури, визначеної закладами загальної середньої освіти, до 1 липня 2022 року. Закладам загальної середньої освіти самостійно визначити день закінчення освітнього процесу шляхом внесення відповідних змін до структури навчального року. Водночас, керівникам закладів освіти рекомендовано утриматися від проведення масових заходів із залученням учасників освітнього процесу, зокрема, останніх дзвоників та випускних вечорів.

 

Також у ході засідання  внесено зміни до рішення виконавчого комітету Глобинської міської ради від 10.05.2022 №118 «Про затвердження переліків об’єктів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг населених пунктів  Глобинської міської територіальної громади, які будуть фінансуватись у 2022 році за кошти бюджету  Глобинської міської територіальної громади»; до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Глобинської міської ради на 2021-2024 роки, фізичній особі-підприємцю надано дозвіл на розміщення пересувних атракціонів на майданчику на території Парку відпочинку біля міського будинку культури. Внесено зміни і доповнення до бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2022 рік.

 

Окрім цього, розглянуто питання: про заходи до Міжнародного Дня захисту дітей, про  виконання рішень виконавчого комітету  Глобинської міської ради та затвердження розпоряджень Глобинського  міського голови, про розгляд звернення ФГ «Агросвіт-СВ» щодо попереднього погодження водозабору з водного об’єкта «Водосховище Грабарківське»» площею 90,4 га в межах м. Глобине Полтавської області, питання щодо влаштування осіб похилого віку, враховуючи рекомендації ради опіки та піклування при виконкомі, до  Манжеліївської сільської громадської організації «Милосердя», а також питання, що стосувались змін у квартирному обліку та ефективного використання комунального майна та інші.

 

З усіх питань прийнято відповідні рішення.     

Фото без опису

       



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень