A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 24.06.2022 17:54
Кількість переглядів: 222

Домашнє насильство під час війни – поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час. Людям, які зазнали такого насильства зараз, складніше знайти вихід – вони часто обмежені у пересуванні, їм немає в кого попросити про допомогу, вони ще більше залежать від кривдників фізично та матеріально.

Домашнє насильство не можна замовчувати, воно потребує ефективного реагування і скоординованих дій. Попри війну всі відповідальні органи Глобинської громади продовжують роботу, щоб попередити випадки насильства та захистити постраждалих.

24 червня 2022 року працівниками Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» проведена вулична акція «ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ПІД ЧАС ВІЙНИ», яка спрямована на інформування жителів Глобинської громади про проблему насильства в сім’ї.

Учасники заходу отримали практичні рекомендації та поради щодо того як діяти в ситуації домашнього насильства під час війни, інформаційні листівки з важливими контактами де можна знайти допомогу та підтримку.

У ході акції перехожим були надані інформаційні матеріали з алгоритмом дій як допомогти близьким та друзям, які зазнали домашнього насильства. Всім бажаючим запропоновано ознайомитись з найбільш поширеними міфами про домашнє насильство. Громадяни виявляли цікавість до заходу, охоче брали участь у обговоренні, ділились історіями з власного життя.  

Також інформаційні матеріали  розповсюджено і в установах соціального значення міста (Глобинський центр надання адміністративних послуг, Глобинська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості, поштове відділення).

Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. Працівники Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» продовжують роботу щодо попередження випадків домашнього насильства на території Глобинської громади.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень