A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання тридцятої сесії міської ради

Дата: 29.06.2022 16:05
Кількість переглядів: 600

28 червня 2022 року відбулося пленарне засідання тридцятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання, на якому розглянуто питання, що стосуються сфери житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку громади, сфери земельних відносин.

Перед початком пленарного засідання присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих земляків внаслідок ракетного удару рашистів по ТРЦ «АМСТОР» м.Кременчук. Вічна пам’ять безневинно загиблим, щирі співчуття тим, хто втратив найрідніших!

Всі питання, які внесені до розгляду пленарного засідання, попередньо були детально опрацьовані у профільних постійних комісіях, тому з більшості питань були прийняті відповідні рішення. Лише окремі питання викликали дискусію і не були прийняті або прийняті з поправками. Це питання, що стосувались звіту про витрачання коштів резервного фонду бюджету громади та упорядкування структури апарату Глобинської міської ради та її виконавчого комітету.

У ході засідання депутати заслухали інформацію керівника Глобинської окружної прокуратури Валерія Хатьонки про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності на території Глобинської ТГ, внесли зміни і доповнення до бюджету громади на 2022 рік, затвердили зміни до фінансового плану КНП «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022 рік.

З метою забезпечення проведення навчального процесу 2022-2023 років у Глобинському ліцеї №1 імені В.Є. Курченка, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю та будівництва, депутати підтримали звернення до Полтавської обласної ради щодо передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області в комунальну власність Глобинської міської ради частини приміщень  першого поверху, підвальне приміщення будівлі колишньої аптеки №109 та господарські будівлі, що розташовані за адресою: м. Глобине, тупик Лікарняний, 7, які перебували на балансі ЦРА №109 Глобинської філії ПОКП «Полтавафарм». Зазначені приміщення планується облаштувати та використовувати як бомбосховище для учнів та працівників ліцею.

Враховуючи зміни у законодавстві, депутати внесли зміни до Переліку адміністративних послуг, що надаються через/та відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Глобинської міської ради, затвердженого рішенням 24 сесії Глобинської міської ради І скликання від 20.09.2017 №871. А саме, перелік було доповнено наступними адміністративними послугами:

  • Видача довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • Надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам;
  • Видача витягу з реєстру територіальної громади;
  • Надання додаткової компенсації вартості проїзду автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування;
  • Надання одноразової компенсації особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів;
  • Надання щорічної допомоги на оздоровлення особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, постраждалим внаслідок дії вибухонебезпечних предметів;
  • Призначення компенсації за догляд фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на непрофесійній основі;
  • Призначення компенсації за догляд фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі.

Та вилучено з переліку наступні послуги:

  • Оформлення та видача довідки про реєстрацію місця проживання або місця перебування особи;
  • Надання виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км);
  • Компенсаційна виплата фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

 

З метою забезпечення збереження та сталого функціонування вулично-шляхової мережі населених пунктів громади прийнято рішення про визначення ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» замовником послуг з експлуатаційного утримання вулиць населених пунктів Глобинської міської територіальної громади  відповідно до затвердженого переліку. Фінансування об’єктів з даного переліку буде здійснюватися у 2022 році за рахунок коштів бюджету Глобинської  міської  територіальної громади шляхом надання субвенції з місцевого бюджету до обласного бюджету Полтавської області на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Окрім цього, прийнято низку рішень щодо надання дозволу «КП Глобинське» на списання майна, рішення про передачу майна з балансу виконавчого комітету Глобинської міської ради в оперативне управління відділу культури, спорту, сім’ї та молоді виконавчого комітету Глобинської міської ради, внесено зміни до Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022-2024 роки, до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Глобинської міської ради, до рішення вісімнадцятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання від 28.10.2021 №5028  «Про утворення старостинських округів Глобинської міської територіальної громади», до Програми  соціально-економічного  розвитку Глобинської міської територіальної  громади на 2022 рік та інші.

У питанні «Різне» депутат міської ради Олександр Іляшенко проінформував депутатський корпус про результати проведеної перевірки щодо витрачання коштів бюджету громади для забезпечення Глобинської місцевої пожежної охорони та  Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Полтавській області.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень