A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Пам'ятаємо, сумуємо. Герої не вмирають

Дата: 04.07.2022 13:28
Кількість переглядів: 373

Сьогодні, 4 липня минають вісім років, як  під час нічної танкової атаки бойовиків на блокпост №10 біля с. Новоселівка Ясинуватого району Донецької області трагічно загинув наш земляк – старший солдат Збройних Сил України, санітар медичної роти 93 окремої механізованої бригади Руслан РУЩАК.

 

У день сумних роковин Глобинський міський голова Станіслав Джусь, заступник міського голови Інна Авраменко, представники другого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, рідні вшанували пам’ять загиблого Героя.  Скорботний захід відбувся у с.Пузикове на кладовищі, біля могили загиблого Героя. У глибокій зажурі присутні вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання та поклали квіти до надмогильного  пам’ятника.

 

Фото без описуНародився Руслан Рущак 3 січня 1988 року в селі Келечин Міжгірського району Закарпатської області. У 1993 році разом з батьками переїхав жити до села Пузикове Глобинського району Полтавської області. Тут закінчив загальноосвітню школу.

У 2006 - 2007 роках проходив строкову військову службу у лавах Збройних Сил України.

 

Працював механізатором у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрофірма - Пузиківська».

 

На початку квітня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив в 93-ій окремій гвардійській механізованій бригаді. Загинув 4 липня 2014 року біля села Новоселівка Донецької області під час нічної танкової атаки бойовиків на один з блокпостів ЗСУ, яка велася з декількох напрямків одночасно.

 

Указом Президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 р. «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Хай земля, за яку Руслан віддав своє юне життя, буде йому пухом. Пам’ятаємо, сумуємо разом з рідними.

Герої не вмирають. Вічна память і слава Герою!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень