Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Глобинській міській лікарні відкрито відділення реабілітації

Дата: 08.07.2022 16:06
Кількість переглядів: 1487

Новостворене відділення реабілітації вже готове розпочати прийом пацієнтів, які потребують медичної реабілітації внаслідок отриманих тяжких травм чи відновлення після важкого захворювання.

Фото без опису«Через війну українці мають високий ризик отримати серйозні ураження, внаслідок яких потребуватимуть лікування і подальшої реабілітації, - говорить директор КНП «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради Ігор Балаховський, - а сучасне обладнання, яке лікарня придбала для відділення за кошти бюджету Глобинської громади, допоможе надавати необхідні реабілітаційні послуги на належному рівні. Ми щиро вдячні всім платникам податків, які в цей нелегкий для країни час продовжують своєчасно сплачувати внески, а депутатському корпусу за те, що підтримали наше прохання та виділили фінансування для придбання необхідного устаткування».

Лікування пацієнтів оплачуватиме Національна служба здоров’я України. Також відділення буде надавати й інші послуги, які не входять до безкоштовного пакету медичних гарантій, але вже на платній основі відповідно до затвердженого Постановою КМУ від 17.09.1996 № 1138 переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах.

Варто зазначити, що розпорядженням начальника Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна від 01.07.2022 №157 КНП «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради внесено до Переліку закладів охорони здоров’я для відновного лікування та надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров’я військовослужбовцям сил оборони.

Фото без описуЩо входить до переліку безкоштовних послуг реабілітації та як їх отримати, пояснила завідувачка новоствореного відділення  Віта Горліковська. Віта Леонідівна кваліфікований медпрацівник, який вже має достатній досвід роботи у медичній сфері: вона працює лікарем неврологом з 2012 року, у лікарні Глобиного - з 2018 року, а з 2022 року – лікарем фізичної та реабілітаційної медицини. 

Завідувачка розповідає, що у програму медичних гарантій входять реабілітаційні послуги для дорослих та дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, зокрема артроз, остеохондроз, та захворювання нервової системи.

Підставою для безоплатного проходження медичної реабілітації є направлення від сімейного лікаря, з яким укладена декларація, або іншого вузького спеціаліста. Послуги реабілітації можуть надаватись як амбулаторно, так і стаціонарно.

Безкоштовне лікування у новоствореному відділенні можуть отримати як жителі Глобинської громади, так і інших громад, головне, щоб було направлення лікаря.

У перелік послуг з реабілітації входить:

  • Проведення первинного обстеження мультидисциплінарною реабілітаційною командою за міжнародними стандартами.
  • Встановлення діагнозу та складання індивідуального плану лікування.
  • Реабілітація та моніторинг стану пацієнта.
  • Виконання лабораторних та інструментальних досліджень (аналізи крові, сечі тощо) безпосередньо в закладі.
  • Консультації відповідних фахівців, наприклад, невропатолога та ЛОРа.
  • Оцінювання болю та своєчасне знеболення ненаркотичними препаратами на всіх етапах надання допомоги.
  • Психологічний супровід пацієнтів, що отримали травмування, зокрема, внаслідок воєнних дій.
  • Навчання рідних догляду за пацієнтом.
  • У разі надання допомоги в стаціонарі пацієнтам також надається харчування та цілодобовий медсестринський догляд.

У відділенні працює мультидисциплінарна команда з кваліфікованих фахівців-лікарів: два лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, два фізичних терапевти, ерготерапевт, логопед, психотерапевт, масажист.

Відділення реабілітації розміщено на третьому поверсі міської лікарні, там де раніше знаходилось гінекологічне відділення. Воно розраховане на 15 ліжокомісць. Мінімальний термін перебування пацієнта у відділенні на стаціонарному лікуванні 14 днів. Завідувачка відділення зазначає, що у разі заповнення відділення, допомога пацієнтам буде надаватися амбулаторно.

Пацієнтів прийматимуть з 08:00 до 15:30. Відділення чекає тих, кому потрібна відповідна медична допомога.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень