A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

25 ЛИСТОПАДА –МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НАСИЛЬСТВОМ ЩОДО ЖІНОК

Дата: 25.11.2022 15:54
Кількість переглядів: 167

Фото без описуУсі ми втрачаємо під час війни не тільки засоби для життя, а й психологічне благополуччя. Одна зі складових цього – відчуття безпеки. На жаль, реальність показує, що безпека руйнується не тільки через воєнні дії, страх своєї смерті чи рідних, а й через фізичне і психологічне насилля, з яким доводиться стикатись українським жінкам. Насилля на рівні цілої країни не відмінило те, що завжди було на побутовому рівні: згвалтування, домагання, психологічний тиск, газлайтинг, а можливо навіть посилило його.

25 листопада працівниками відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» спільно з працівниками служби у справах дітей Глобинської міської ради та представниками Глобинського РВ національної поліції України в Полтавській області проведено вуличну інформаційно-просвітницьку акцію «ЗУПИНИМО НАСИЛЬСТВО СТОСОВНО ЖІНОК!» в межах Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги, підвищення розуміння жителів громади щодо всіх форм насильства над жінками, формування нетерпимого ставлення громадян до будь-яких форм насильства за ознакою статі.

Організатори акції роздавали перехожим інформаційні букети, пам’ятки як уберегтися від потрапляння в ситуації насильства. Жителі та гості міста отримали буклети і пам’ятки з інформацією про види насильства, інформаційні листівки з контактними телефонами установ, де можна отримати допомогу.

Учасники виявляли цікавість до акції, брали активну участь у обговоренні. Чимало жінок, котрі долучилися до акції ділилися своїм сумним досвідом щодо потрапляння у ситуації насильства та погоджувались з тим, що про такі випадки важливо вчасно повідомляти та не мовчати.

Незважаючи на те, що ми живемо в XXI столітті, статистика про факти насильства щодо жінок є невтішною. Насильство щодо жінок і дівчаток є одним з найбільш поширених порушень прав людини в сучасному світі, з яким надзвичайно важко боротися і яке має катастрофічні наслідки.

В результаті жорстокого поводження та домашнього насильства, жінки втрачають довіру, самоповагу та, нажаль, в багатьох випадках і життя. Тому завдання суспільства по відношенню до жінок, які стали жертвами насильства, – вселити в них надію, що вихід є!

Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини.

25 листопада у приміщенні КЗ «Публічна бібліотека Глобинської міської ради» практичним психологом та провідним фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» спільно з працівниками Кременчуцького районного сектору №1 філії державної установи «Центр пробації» в Полтавській області проведена тематична лекція для клієнтів пробації на тему: «Боротьба з насильством  стосовно жінок».

Мета лекції – привернення уваги до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та захисту прав жінок. Клієнти пробації ознайомились з поняттям домашнього насильства, з’ясували його види та шляхи попередження, отримали інформацію щодо відповідальності за його вчинення. По закінченню заходу учасники отримали тематичні інформаційні матеріали.

Насильство щодо жінок явище складне, багатогранне. Воно проявляється і в абсолютно очевидних фактах, і завуальовано під явища, які стали вже звичними для нашого життя. Але ніяке насильство не проходить безслідно. Тому варто пам’ятати; жоден випадок насильства не має бути замовчений!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень