A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства

Дата: 02.12.2022 10:47
Кількість переглядів: 161

Фото без опису

Щороку 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.

В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах.

Проблема торгівлі людьми не втрачає актуальності і сьогодні в умовах воєнного стану в Україні.

Не варто вважати, що до тенет сучасних работорговців потрапляють люди з низьким освітнім рівнем. Як свідчить статистика, потрапити в рабство може будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Експлуатація може відбуватись як всередині країни, так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.

Міністерство соціальної політики України є національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми. Відповідно до своїх завдань та функцій формує та реалізує державну політику у сфері захисту прав громадян, які постраждали від торгівлі людьми.

Однією з функцій Мінсоцполітики є здійснення виплати одноразової матеріальної допомоги особам, яким встановлено статус постраждалої від торгівлі людьми.

З 01 грудня 2022 року збільшено одноразову матеріальну допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми, що становить для:

для дітей віком до 6 років – 6 816,00 грн;

для дітей віком від 6 до 18 років – 8 499,00 грн;

для працездатних осіб – 8 052,00 грн;

для осіб, які втратили працездатність – 6 279,00 грн.

У 2022 році 41 особа, яка постраждала від торгівлі людьми, отримала одноразову матеріальну допомогу (відповідно до поданих заяв).

Звертаємо увагу, що статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми надає Національна соціальна сервісна служба України.

Не знаєте, як захистити себе?

Звертайтесь на «гарячі лінії»:

15-47 – цілодобова та безкоштовна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей (Державна установа «Урядовий контактний центр»);

527 – Національна гаряча лінія з консультування мігрантів та протидії торгівлі людьми (Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні);

0 800 500 335 або на короткий номер 116 123 – «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації (Громадська організація «Ла Страда Україна»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень