A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

“Україна соборна. Разом до перемоги!”

Дата: 22.01.2023 11:47
Кількість переглядів: 253

Фото без опису22 січня 2023 року біля пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Шевченку відбувся мітинг  з нагоди державного свята Дня Соборності, який відзначають в Україні згідно з Указом Президента України від 21 січня 1999 року.
Це велична дата для багатовікової історії України – свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу – Українську Народну Республіку.
«Понад сто років тому, 22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено Акт злуки між УНР та ЗУНР. Ця подія стала могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення як єдиної нації.  Ми вкотре змушені боротися за нашу єдність, незалежність та свободу. За час повномасштабної війни, яку розв'язала росія, ми довели, що ми сильна та незламна нація. Давайте тримати стрій та йти далі до перемоги!» - звернувся до всіх присутніх Глобинський міський голова Станіслав Джусь. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мільйонів борців , захисників та захисниць, які поклали своє життя на вівтар незалежності та соборності України. Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя  пам’ятника Тарасу Шевченку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень