Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання сорок другої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

Дата: 27.04.2023 17:09
Кількість переглядів: 277

27 квітня відбулося пленарне засідання сорок другої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.
У ході засідання депутати заслухали інформацію керівника Глобинської окружної прокуратури Валерія Хатьонки про стан законності, боротьби із злочинністю та результати діяльності на території Глобинської міської територіальної громади. За словами доповідача упродовж 2022 року правоохоронними органами регіону обліковано 659 кримінальних правопорушень (2021рік-770). Спостерігалася тенденція до зниження рівня злочинності в усіх регіонах, які належать до відання Глобинської окружної прокуратури. Однак, при цьому виникало занепокоєння збільшення на 40% (з 10 до 14) кількості особливо тяжких - злочинів.

У поточному році ситуація змінилися. Зареєстровано 190 кримінальних правопорушень проти 145 за аналогічний період минулого року, ріст злочинності складає 32,9%, при цьому ріст особливо тяжких злочинів склав 80%, тяжких 81,4%. 
У минулому році більш ніж удвічі  збільшилась кількість кримінальних правопорушень, пов’язаних з шахрайськими діями (з 26 до 56). Як правило, вказані кримінальні правопорушення пов’язані з використанням соціальних мереж, де злочинці входять у довіру громадян, вимагають передплату за придбаний товар, який у подальшому не направляють та змінюють засоби зв’язку.
Водночас керівник правоохоронного відомства зауважив, що в минулому році на 14,5% (з 62 до 53) зменшилась кількість викритих кримінальних правопорушень проти довкілля. На території Глобинської територіальної громади злочини вказаної категорії, в першу чергу, пов’язані з незаконною порубкою лісосмуг. Але в поточному році ріст злочинів вказаної категорії збільшився в 3.7 разів. І це викликає струрбованість.
Доповідач окреслив й інші пріоритетні напрямки роботи правоохоронного органу із виявлення злочинів у громаді.
Депутатами затверджено зміни до Програми розвитку системи цивільного захисту Глобинської міської територіальної громади на 2021- 2025 роки, Програми підтримки обдарованих дітей та молоді, творчих колективів та їх наставників Глобинської міської територіальної громади на 2021–2025 роки, Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022-2024 роки.  
У ході пленарного засідання депутати заслухали звіти про роботу в 2022 році старост: Петрівського старостинського округу - Анатолія Гончаренка, Бабичівського старостинського округу – Станіслава Живолупа, Пирогівського старостинського округу – Тамари Кір’ян, Великокринківського старостинського округу - Алли Ніколенко, Івановоселищенського старостинського округу - Миколи Приходька.
Рішенням міської ради затверджений звіт про виконання бюджету Глобинської міської  територіальної громади за І квартал 2023 року. Внесено зміни і доповнення до  бюджету Глобинської громади  на 2023 рік.
Радою розглянуто низку питань, що стосувались комунальної сфери та сфери земельних відносин. 
Переважна більшість питань порядку денного попередньо детально розглянуті на засіданнях постійних комісій міської ради, що відбулися напередодні. Відповідальним виконавцям дано протокольні доручення.
З усіх питань, внесених на розгляд пленарного засідання сесії міської ради, депутати прийняли відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень