A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День пам'яті та примирення 

Дата: 08.05.2023 17:29
Кількість переглядів: 149

8 та 9 травня 2023 року Україна разом Європою  відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні.

Друга світова війна стала найкривавішою і найжорстокішою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто прийняв смерть під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.  Пам’ять означає, що ми пам’ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення – що країни Європи уклали мир після війни.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер агресор – це путінська Росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян».

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

У центрі міста, біля пам’ятника воїнам-визволителям, відбувся мітинг до Дня пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні.

 До учасників мітингу звернулися міський голова Станіслав Джусь, начальник другого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Ігор  Коваленко, голова Спілки ради ветеранів Глобинської територіальної громади Володимир Мигаль та в.о. голови відокремленого підрозділу організації ветеранів України у Глобинській міській територіальній громаді Анатолій Чугуй. Вони привітали присутніх з Днем пам'яті та перемоги над німецьким нацизмом. Побажали всім незабаром відсвяткувати ще один великий День перемоги! Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів, які віддали свої життя у Другій світовій війні, та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Відвідали місця поховань воїнів, що загинули під час оборонних боїв в 1941 році, при визволенні у вересні 1943 року та померли від ран в 1943-1944 роках у військових госпіталях міста Глобине, і які поховані на цвинтарях міста.

Заходи до Дня пам’яті та примирення відбулися сьогодні у сільських населених пунктах громади.

Цього ж дня міський голова з працівниками відділу соціального забезпечення привітав зі святом та вручив продуктові набори учасникам бойових дій та інвалідам Другої світової війни, які проживають у Глобинській громаді.

Вічна і світла пам'ять українським воїнам, які віддали свої життя у Другій світовій війні. Пам'ятаємо їхній подвиг і не забудемо злочини гітлерівського режиму. Молимося за наших мужніх воїнів, які сьогодні борються з російським агресором.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень