A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Полтавщина: що робити, якщо паспортний документ втрачено за кордоном

Дата: 15.05.2023 14:12
Кількість переглядів: 84

Процедура звернення до уповноважених органів внаслідок викрадення паспорта є однаковою в більшості країн. Як і в Україні, закордоном необхідно відразу звернутись до найближчого відділення поліції для складання заяви про втрату паспортного документа. 

За результатами прийому такої заяви вам має бути видана копія протоколу або довідка про тимчасову відсутність закордонного паспорта. З цією довідкою необхідно звернутися до найближчої дипломатичної чи консульської установи України для оформлення нового закордонного паспорта (актуально для громадян України, які постійно проживають або тимчасово перебувають на території відповідної країни) або ж для отримання посвідчення особи на повернення в Україну. 

Після повернення додому потрібно звернутися до Міграційної служби, щоб повідомити про втрату документа та оформити новий.

Нагадуємо, оформити або відновити втрачені паспортні документи можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби Полтавщини НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Адміністративні послуги доступні у 28 підрозділах Міграційної служби Полтавської області.

З переліком підрозділів можна ознайомитися на сайті ДМС за посиланням: https://dmsu.gov.ua/poltava/pidrozdily.html

УДМС у  Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень