Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Я душу одягну у вишиванку....

Дата: 18.05.2023 10:34
Кількість переглядів: 283

Вишиванка в культурі України займає особливе місце. Здавна вважалося, що сорочка, вишита кольоровими нитками та прикрашена візерунками, приносила успіх та служила оберегом для господині чи господаря. Цей національний одяг носять чоловіки, жінки та діти. В наш час вишиванка вийшла з повсякденної форми одягу, проте її надягають на свята або визначні дати. «День вишиванки» прийнято відзначати третього четверга травня. 

Вишиванка – символ нашої багатої традиціями української культури. Завдяки унікальному орнаменту вишита візерунком сорочка могла означати походження людини, вказувати її вік, соціальний статус та навіть сімейний стан.

Працівники виконавчого комітету Глобинської міської ради, працівники закладів культури сьогодні теж долучились до свята, одягнувши вишиванки. Зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

Тяжко усвідомлювати, що вже котрий рік наша вишиванка рясно окроплена кров'ю тисяч відважних воїнів-захисників, мирних людей, жінок і дітей, яких безневинно занапастив лютий ворог.

Та ми – українці! Ми нація сильних і незламних! Ми віримо у нашу Перемогу! Робимо все для Перемоги! Дякуємо нашим мужнім захисникам за кожен новий ранок!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень