Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА проводить виїзні наради

Дата: 15.06.2023 14:06
Кількість переглядів: 153

15 червня у Глобиному відбулась виїзна нарада за ініціативи Департаменту агропромислового розвитку облвійськадміністрації з головами та спеціалістами з земельних питань територіальних громад Кременчуцького району та представниками сільськогосподарських підприємств.

Обговорювались зміни у сфері земельного законодавства, з якими ознайомив присутніх заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облвійськадміністрації  Віктор Скриль.  Актуальними питаннями є зміни у сфері земельного законодавства, судова практика щодо оренди землі, створення служби з контролю за використанням і охороною земель у територіальних громадах Полтавщини та виконання заходів “Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини на період 2022-2027 років”.

Про необхідність і порядок створення служби з контролю за використання і охороною земель та проведення заходів з контролю відповідно до чинного законодавства проінформувала та надала фахові рекомендації начальник відділу моніторингу використання земельних і водних ресурсів Департаменту агропромислового розвитку облвійськадміністрації Алла Косик.

В області створено 11 інспекцій на території Лубенської, Хорольської, Миргородської, Карлівської та Решетилівської міських, Опішнянської, Скороходівської селищних, Щербанівської, Великорублівської, Терешківської, Новоселівської сільських територіальних громад. Прийняті рішення щодо повноважень з контролю за використанням та охороною земель. Учасники заходу обговорили досвід зі створення служби з контролю за використанням і охороною земель та виконанням повноважень, наголосили на необхідності та важливості створення служби з контролю за використанням і охороною земель у кожній територіальній громаді області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень