A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

В Україні планують запровадити самопідготовку до теоретичного іспиту для отримання посвідчення водія

Дата: 17.07.2023 09:09
Кількість переглядів: 62

Фото без описуГотуватися до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС можна буде самостійно. Відповідні зміни передбачені законопроєктом № 7354, який підтримала Верховна Рада.

Документ передбачає, що підготовку до першого – теоретичного – іспиту для отримання посвідчення водія можна буде проходити як в навчальному закладі, так і самостійно. Зараз на цей курс передбачено 64 години лекцій в автошколах. Він містить правила дорожнього руху, основи будови транспортного засобу й основи надання домедичної допомоги.

Проте, незалежно від того, який спосіб навчання обере кандидат у водії для опанування теорії, проходження практичного курсу обов’язкове в акредитованому навчальному закладі. До нього допускають лише після успішного складення теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС. Тож сісти за кермо, навіть з інструктором навчального закладу, може лише та людина, яка має підтвердження про успішне засвоєння правил дорожнього руху. Це питання безпеки на дорогах.     

Пункт закону, який передбачає ці зміни, набере чинності через три місяці після опублікування документа, тому очікується, що складати теоретичний іспит після самопідготовки можна буде не раніше листопада.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень