Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Надання якісних та своєчасних адміністративних послуг для платників податків – основний напрямок діяльності  Глобинської ДПІ  

Дата: 10.08.2023 15:31
Кількість переглядів: 110

 Фото без описуОднією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.
За січень - липень 2023 року Центром обслуговування платників Глобинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області  надано 2190 адміністративних послуг.
          Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали1123 фізичних осіб, в тому числі 83 громадянина з інших регіонів. Надано 183 послуги з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 8 відомостей громадянам іншого регіону.  
         За сім місяців 2023 року працівники Центру обслуговування платників Глобинської ДПІ   надали 357 витягів з реєстру платників  єдиного податку, з них 48 витягів платникам іншого регіону, опрацювали 350 заяв платників  єдиного податку на реєстрацію, перереєстрацію та внесення змін, зареєстрували 44 реєстраторів розрахункових операцій, 114 книг обліку розрахункових операцій та 75 розрахункових книжок.  Скасовано 33 реєстратора розрахункових операцій.
        

Підтверджено статус податкового резидента України 4 фізичним особам, в тому числі 2 фізичним особам з міста Гола Пристань Херсонської області.
        За звітний період сформовано  та видано 15 витягів з реєстру платників податку на додану вартість. 
       Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за 7 місяців поточного року було опрацьовано 551 відомість, з них 60 по м.Гола Пристань Херсонської області. На постійній основі питання забезпечення повноти обліку об’єктів оподаткування та об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням. 
         Окрім надання адміністративних послуг, в ЦОП Глобинської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях, застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій. Так, станом на 01.08.2023 року платниками податків, які перебувають на обліку в Глобинській ДПІ подано 11528 звітів, з них за допомогою електронних сервісів 11488 (99,65%).
        У приміщення ЦОП Глобинської ДПІ створено робоче місце для платників податків, які використовуючи електронний цифровий підпис мають можливість сформувати та передати звітність, надіслати заяву та за необхідності скористатися допомогою фахівців щодо користування «Електронним кабінетом платника податку».

        Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень