Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулась Координаційна рада з гендерних питань, проблем сім’ї, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми виконавчого комітету Глобинської міської ради

Дата: 06.10.2023 15:25
Кількість переглядів: 385

Домашнє насильство під час війни – це поширене явище, яке стає ще більш небезпечним, ніж у мирний час.. Попри повномасштабну війну, розпочату РФ на території України, проблема домашнього насильства не стає менш важливою. У Глобинській громаді питання запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі теж перебуває на постійному контролі.

6 жовтня під головуванням заступника начальника кординаційної ради, начальника соціального захисту та охорони здоров’я Глобинської міської ради Людмили Норенко відбулась Координаційна рада з гендерних питань, проблем сім’ї, запобіганню насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми виконавчого комітету Глобинської міської ради. На засіданні було розглянуті питання про здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на території Глобинської міської територіальної громади відділенням поліції №1 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП в Полтавській області; про розширення повноважень діяльності спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, відповідно до чинного законодавства;  про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в закладах освіти громади, спрямованої на підвищення громадської свідомості, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки; про організацію та впровадження в Глобинській міській територіальній громаді «Програми для кривдників, які вчиняють домашнє насильство» та організацію надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

По першому питанню доповів  начальник сектору превенції відділу поліції №1 Кременчуцького РУ поліції ГУНП в Полтавській області Віталій Гамма. Він проінформував присутніх про здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству у Глобинській громаді, кількість повідомлень,  які надходять до відділу поліції щодо випадків вчинення домашнього насильства та по яких відносно кривдників складено протоколи про адміністративні порушення, видано термінові заборонні приписи.

Щодо розширення повноважень діяльності спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, відповідно до чинного законодавства проінформувала Світлана Грицай, директор КУ «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради. «Протягом функціонування спеціалізованої служби за психологічною підтримкою самостійно звернулося 64 особи, які отримали психологічно-емоційну підтримку в телефонному режимі та за особистим зверненням. Протягом 2023 року послугами спеціалізованої служби скористалось 38 осіб. 5 сімей, постраждалих від домашнього насильства, виявили бажання отримувати соціальні послуги у комунальній установі. Станом на сьогодні 2 сім’ї є отримувачами соціальних послуг у відділенні соціальної роботи (консультування, соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах, інформування) і отримують психологічну підтримку та консультації практичного психолога, допомогу інформаційного, правового характеру щодо того, як знайти безпечний вихід із складної життєвої ситуаці»,- зазначила Світлана Грицай.

Про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в закладах освіти громади, спрямованої на підвищення громадської свідомості, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки доповіла  начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Світлана Надтока.

Також було розглянуто і обговорено питання щодо організації та впровадження в Глобинській міській територіальній громаді Програми для кривдників, які вчиняють домашнє насильство та організацію надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

За результатами обговорення підготовлено рішення, що визначає пріоритетні завдання усім відповідальним підрозділам щодо посилення роботи в сфері запобігання та протидії домашньому насильству та підвищення рівня координації і взаємодії між ними.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень