Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 06.10.2023 15:29
Кількість переглядів: 267

При виконавчому комітеті Глобинської міської ради, відповідно до розпорядження міського голови, створено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб, до складу якої входять внутрішньо переміщені особи.

Метою Ради є забезпечення та захист прав та інтересів внутрішньо переміщених осіб.

Днями проведено засідання Ради, на якому обрано голову з числа внутрішньо переміщених осіб, заступника голови та секретаря Ради, обговорено пріоритетні напрямки роботи з внутрішньо переміщеними особами в громаді.

Психолог Громадської організації «Центр психологічної допомоги «Конфіденс» ознайомила присутніх  з проєктом «Зупинка Я», який реалізується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Наголосила, що психологічна допомога розрахована на дітей  та дорослих, на родини військовослужбовців, на батьків та опікунів дітей з особливими освітніми потребами, на спеціалістів сфери «людина-людина», які зіткнулися з вигоранням.

З серпня 2022 року Глобинська громада почала співпрацювати із ГО INTERSOS, яка надає допомогу внутрішньо переміщеним особам, жертвам збройних конфліктів,  приділяючи особливу увагу захисту найбільш вразливих верств населення, постраждалим від домашнього та гендерно-зумовленого насильства. Співпраця із ГО INTERSOS дала можливість дорослим і дітям, які через війну втратили свої домівки та знайшли прихисток у громаді, отримати не лише психологічну, а й матеріальну та фінансову допомогу, про що зазначила соціальний працівник організації.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень