Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання п’ятдесят четвертої позачергової сесії Глобинської міської ради VIII скликання

Дата: 18.10.2023 11:51
Кількість переглядів: 343

17 жовтня 2023 року відбулося пленарне засідання п’ятдесят четвертої позачергової сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

Міською радою розглянуто чотирнадцять питань порядку денного.

Перед початком засідання сесії заступник генерального директора ТОВ "ДТЕК ВДЕ" Олег Соловей ознайомив депутатів з ходом реалізації заходів щодо будівництва на території Глобинської громади вітрової електростанції. Вчергове окреслив присутнім перспективи втілення даного проекту на території Глобинської громади. Зокрема, реалізація програми передбачає розвиток інфраструктури громади та району, створення робочих місць, залучення грантів від міжнародних організацій, реалізацію соціальних проєктів. Реалізація подібного масштабного проекту є вкрай актуальною у воєнний час, коли близько 40% генеруючих потужностей нашої держави або знищені, або знаходяться на тимчасово окупованих територіях.

Депутати ухвалили звернення до Президента України та Верховної Ради України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів. Затвердили зміни до Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2023 рік,  Комплексної Програми профілактики правопорушень на території Глобинської міської територіальної громади на 2022-2024 роки; Програми реформування і розвитку  житлово-комунального господарства Глобинської міської ради на 2021-2024 роки, Програми просторового розвитку території Глобинської територіальної громади, розвитку земельних відносин і охорони земель на 2021–2024 роки, Програми розвитку системи цивільного захисту Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми інформатизації Глобинської міської ради та її виконавчих органів на 2021-2024 роки.

Розглянули та внесли зміни і доповнення до бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2023 рік.

Ухвалені рішення про надання дозволу на розроблення генерального плану  с.Вітки, Глобинської міської територіальної громади, Кременчуцького району, Полтавської області та про надання дозволу на розроблення детального плану території за межами населених пунктів у межах території Глобинської міської територіальної громади для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування вітрової електричної станції ДТЕК Полтавська ВЕС з орієнтованою проектованою потужністю 650 МВт.

Окрім того, радою розглянуті питання комунальної сфери.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень