Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

День визволення України від фашистських загарбників.

Дата: 27.10.2023 12:20
Кількість переглядів: 182

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, у день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».

Цей день нагадує про одну з найбільш трагічних сторінок нашої історії – нацистську окупацію, яка кривавими смерчами пронеслася нашою країною і забрала десятки мільйонів життів, про неоціненний вклад українського народу в боротьбі з нацизмом, про героїчні подвиги та мужність, про мільйонів життів та скалічених доль, про біль, який залишиться в серці кожного українця назавжди.

79 років тому мільйони наших співвітчизників віддали своє життя, щоб більше ніколи не повертатися в часи воєнних жахіть та поневолення на українській землі. 79 років тому нацистських окупантів було вигнано з української землі.

Сьогодні Україна знову зіткнулася з російською агресією та війною за свою незалежність і територіальну цілісність. Наше покоління знову змушене встати на захист своєї країни.

Справжніми героями є ті, хто захищав свій дім і не боявся боронити Україну як у Другій світовій війні, так і в сучасній російсько-українській війні. Пам'ятаємо і вшановуємо всіх цих героїв.

У переддень заступник міського голови Олександр Кочерга, начальник другого відділу Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Ігор КОВАЛЕНКО, поклали квіти до пам’ятника Вічної Слави, відвідали місця поховань воїнів, що загинули під час оборонних боїв в 1941 році, при визволенні у вересні 1943 року та померли від ран в 1943-1944 роках у військових госпіталях міста Глобине, і які поховані на цвинтарях міста.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх українців, які боролися та перемогли нацизм у Другій світовій війні, та Героїв сучасності, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Вічна пам’ять ГЕРОЯМ! Слава Україні!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень