Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про допомогу армії та турботу про захисників і членів їх сімей у громаді

Дата: 27.10.2023 15:25
Кількість переглядів: 189

(інформація за 9 місяців 2023 року)

 

Фото без описуВід початку повномасштабного вторгнення рф Глобинською міською радою виділено на потреби ЗСУ, на виконання мобілізаційних завдань держави, соціального захисту Захисників та Захисниць України, ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України – 25 мільйонів 142 тисячі 392 гривень.     

Зокрема, на виконання Цільової програми підтримки Збройних Сил України та проведення оборонної роботи на 2023-2025 роки, Програми сприяння діяльності депутатів міської ради та розвитку місцевого самоврядування Глобинській міській територіальній громаді на 2023 рік, Програми військово-патріотичного виховання, підготовки громадян до військової служби, рекламування та пропагування військової служби за контрактом в Збройних Силах України Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми розвитку системи цивільного захисту Глобинської територіальної громади на 2021-2025 роки з метою підтримки Збройних Сил України та проведення оборонної роботи заплановані видатки на придбання:

  • квадрокоптерів, на суму 288 246 грн.,
  • багатофункціонального пристрою на суму 9 251 грн.,
  • двох телевізорів на суму 18 130 грн.,
  • рюкзака для дрона, конекторів, кабеля, маршрутизатора на суму 32 570 грн.,
  • двох акумуляторних батарей та дводіапазонного підсилювача сигналу антени на суму 80 476 грн.,
  • зарядної станції на суму 88 949 грн.
  • вогнегасників на суму 81 000 грн.
  • паливно-мастильних матеріалів на суму 285 000 грн.
  • автомобіля на суму 430 000 грн.
  • дронів на суму 311 438 грн.
  • намету, тенту на суму 4 000 грн.
  • столу розкладного на суму 1 000 грн.
  • стільців розкладних на суму 1 000 грн.
  • бездротової портативної Bluetooth колонки з USB входом на суму 4 000 грн.
  • ноутбука на суму 24 000 грн.
  • планшетів на суму 40 000 грн.
  • оплата послуг 423 200 грн.
  • одноразову грошову допомогу - 50 000 грн
  • Інші видатки (інформація для службового користування) в сумі 18 441 126 грн.

Крім того, за рахунок коштів профспілкової організації виконавчого комітету Глобинської міської ради та добровільних внесків працівників виконавчих органів міської ради на потреби ЗСУ вирачено 168,9 тис. грн. та придбано 12 дронів, 50 тис. грн. на закупівлю ліків, 14 тис. грн. на закупівлю продуктів харчування для військових, 4 656 грн. на придбання зимового одягу, 28 280 грн. для закупівлі спанбонду (камуфляж) для виготовлення маскувальних сіток для обронців.

У громаді діє міська Програма «Соціальний захист», якою передбачено підвищення ефективності системи соціальної допомоги ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, Захисникам та Захисницям України, які зареєстровані та проживають на території Глобинської міської територіальної громади.

З міського бюджету щомісячно надається одноразова адресна грошова допомога ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, Захисникам та Захисницям України.

У 2023 році 539 особам вищезазначеної категорії, які зареєстровані на території Глобинської територіальної громади, надано одноразову адресну грошову допомогу на загальну суму 4 млн. 349 тис. грн., з яких:

на забезпечення та придбання необхідного спорядження - на загальну суму 3,5 млн. грн.;

на лікування військовослужбовців - на загальну суму 606 тис. грн.;

на поховання та увічнення пам’яті загиблих (померлих) військовослужбовців - на загальну суму 162 тис. грн.;

на розшуки зниклих безвісті військовослужбовців та надання допомоги рідним військовослужбовця, який знаходиться в полоні - на загальну суму 16 тис. грн.;

дітям (до 18 років) загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України - на загальну суму 65 тис. грн.

Щоквартально проводиться нарахування та виплата додаткової пільги за житлово-комунальні послуги, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників України, сім’ям зниклих безвісті учасників антитерористичної операції, в межах соціальних норм житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами.

Крім того нараховано та виплачено Додаткову пільгу на загальну суму 118 560,68 грн.

За зверненням демобілізованих військовослужбовців здійснюється придбання путівок для проходження відпочинку (з наданням оздоровчих послуг) терміном 12 календарних днів у санаторно-курортних закладах області. Санаторно-курортне оздоровлення пройшов один демобілізований військовослужбовець в Філії ПАТ ЛОЗ «Миргородкурорт» СКК«Миргород», з міського бюджету здійснено фінансування на суму 13 896 грн.

Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) Захисників України пройшли санаторно-курортне оздоровлення за рахунок коштів обласного бюджету на загальну суму 60 084 грн., член сім’ї зниклого безвісті учасника АТО проходить оздоровлення у даний час.

За рахунок коштів міського бюджету проводиться поховання Захисників України - жителів громади. У 2023 році здійснено поховання військовослужбовців на загальну суму 237 465 грн.

Для спорудження надгробків на могилах двох загиблих безрідних Захисників України з міського бюджету профінансовано 99 тис. грн. У даний час проводиться виготовлення та спорудження надгробків.

На особливому контролі перебувають родини загиблих (померлих) ветеранів війни, загиблих (померлих) Захисників України, зниклих безвісті військовослужбовців антитерористичної операції, воїнів-інтернаціоналістів, з якими постійно підтримується зв’язок та надається всебічна допомога.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень