A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відбулося пленарне засідання шістдесятої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

Дата: 21.12.2023 16:42
Кількість переглядів: 326

21 грудня під головуванням Олександра Феденка відбулося пленарне засідання шістдесятої сесії Глобинської міської ради.

Про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності органів прокуратури на території Глобинської міської громади інформував керівник Глобинської окружної прокуратури Валерій Хатьонка. Він, зокрема, наголосив, що упродовж поточного року спостерігається тенденція росту злочинності у громаді на 44,9% порівняно з минулим роком. Зросла  кількість кримінальних правопорушень проти життя і здоров’я особи, проти статевої свободи, проти власності; злочинів, пов’язаних з незаконним обігом зброї, з дорожньо-транспортними подіями. Левову частку злочинів проти власності складають крадіжки та шахрайські дії, які у значній мірі пов’язані із незнанням користувачами соціальних мереж основ мережевої безпеки. На жаль, має місце у громаді ріст кількості злочинів, вчинених неповнолітніми особами. Переважна більшість вищевказаних злочинів були здійснені особами у стані алкогольного сп’яніння.

Начальник відділу поліції №1 Кременчуцького районного управління поліції ГУНП у Полтавській області Сергій Джулай інформував про стан охорони громадської безпеки і порядку та результати діяльності органів Національної поліції на території Глобинської міської громади. Керівник відділу інформував, що цьогоріч статистика злочинності у громаді, справді, невтішна. Проте має місце збільшення кількості розкритих злочинів. З метою покращення безпекової ситуації у громаді Сергій Джулай запропонував у 2024 році розробити цільову програму, якою передбачити заходи з реалізації проєктів «Поліцейський офіцер громади», «Поліцейський в кожній школі», функціонування повноцінної системи відеоспостереження, профілактичну роботу з молоддю та інше.

У ході пленарного засідання депутати ухвалили рішення про внесення змін і доповнень до бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2023 рік. Цього дня затверджено бюджет громади на 2024 рік. Напередодні, упродовж кількох днів, відбувався активний процес його обговорення за участю розпорядників бюджетних коштів та депутатів.

З метою підтримки бізнес ініціатив ветеранів війни та членів їх сімей, допомоги захисникам у переорієнтації в цивільному житті міська рада затвердила Програму розвитку малого та середнього підприємництва на території Глобинської міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

Затверджено Програму підтримки діяльності та розвитку місцевої пожежної охорони Глобинської міської ради на період 2024-2026 роки. Завдання та заходи Програми спрямовані на підвищення ефективності діяльності місцевої пожежної охорони на території громади, забезпечення поліпшення якості послуг, що надаються населенню

З метою здійснення середньострокового бюджетного планування продовжено до 2026 року термін дії Програми реформування і розвитку  житлово-комунального господарства Глобинської міської ради на 2021-2024 роки, Програми поводження з твердими побутовими відходами у населених пунктах Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на території Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Комплексної програми розвитку культури Глобинської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Комплексної Програми підтримки обдарованих дітей та молоді, творчих колективів та їх наставників Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту Глобинської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки, Програми інформаційної підтримки діяльності Глобинської міської ради та її виконавчих органів на 2020-2024 роки, Цільової програми підтримки Збройних сил України та проведення оборонної роботи на 2023 - 2025 роки, Програми розвитку системи цивільного захисту Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, Програми військово-патріотичного виховання, підготовки громадян до військової служби, рекламування та пропагування військової служби за контрактом в Збройних Силах України Глобинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Окрім того, депутати розглянули низку питань комунальної сфери та регулювання земельних відносин.

З усіх питань, внесених до розгляду на пленарне засідання, прийнято відповідні рішення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень