Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

“Наша єдність – наша зброя”

Дата: 22.01.2024 11:36
Кількість переглядів: 98

22 січня 2024 року біля пам’ятника Великому Кобзареві Тарасу Шевченку відбувся мітинг  з нагоди Дня Соборності, який відзначають в Україні згідно з Указом Президента України від 21 січня 1999 року. Це велична дата для багатовікової історії України – свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу – Українську Народну Республіку.                                                         

 «22 січня - особлива дата в історії України. У цей день ми відзначаємо два важливих свята - проголошення Української Народної Республіки та Акт Об'єднання українських земель. 106 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР. Ця подія стала могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення як єдиної нації.

Щороку 22 січня ми завжди згадували про два ключові уроки тих часів, два дороговкази для всіх поколінь української нації: щоб здобути власну державність, треба боротися, щоб її вберегти, потрібно єднатись.

Українці щодня доводять, що соборність і самостійність України для нас справжні, а не декларативні цінності. Відсіч повномасштабній агресії ворога дає повномасштабна єдність народу. Не символічно, не епізодично, не на словах, а на фронтах – на всіх напрямках бойових дій проти неволі. В усіх формах битви за збереження України. Соборної, самостійної, сильної.

Давайте тримати стрій та йти далі до перемоги!» - звернувся до всіх присутніх заступник Глобинського міського голови Олександр Кочерга.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мільйонів борців, захисників та захисниць, які поклали своє життя на вівтар незалежності та соборності України. Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя  пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень