A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Кампанія декларування доходів громадян-2024 розпочалася

Дата: 12.02.2024 09:54
Кількість переглядів: 94

Фото без описуВідповідно до розділу IV Податкового кодексу України (далі – Кодекс)  з 1 січня 2024 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

У 2024 році діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення. Оновлена редакція затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

Декларація про майновий стан і доходи подається відповідно до ст. 179  Кодексу у такі строки:

фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, – подають до 01 травня року, наступного за звітним;

громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації, –      до 01 травня року, наступного за звітним;

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем (п. 49.20 ст. 49 Кодексу).

фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) у разі припинення підприємницької діяльності – протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням.

резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду;

фізичні особи, у яких є право на податкову знижку, до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.

Шановні платники податків! Виконайте свій конституційний обов’язок перед державою – своєчасно задекларуйте свої доходи, отримані впродовж 2023 року!

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень