A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

9 березня - День землевпорядника

Дата: 09.03.2024 08:33
Кількість переглядів: 78

Фото без описуЗемлевпорядників називають менеджерами земельних ресурсів. Їх професія пов’язана із земельним устроєм, мета якого є охороняти земельні ресурси держави, підтримувати екологічне середовище, формувати у належному стані грамотно продуману систему використання земель. Фахівці-землевпорядники – люди надзвичайно освічені. Вони вільно володіють комп’ютером та спеціальним програмним забезпеченням, обізнані у земельному законодавстві, мають навички та досвід роботи з інноваційними розробками, добре розбираються у топографічних картах.

Історики вважають, що перші землеміри з’явилися ще у Стародавньому Єгипті. Саме там вперше задокументували способи застосування різноманітних геодезичних прийомів та почали використовувати спеціальні пристрої для заміру та поділу землі.

Цікаво, що землевпорядниками працювали багато відомих історичних постатей: Джордж Вашингтон, Авраам Лінкольн, Нельсон Мандела, Леонід Брежнєв. А найвища вершина світу – Еверест – отримала свою назву на честь   головного геодезиста Індії, сера Джорджа Евереста.

В Україні День землевпорядника почали відзначати з 1999 року. Професійне свято, згідно з Указом Президента, припадає на другу суботу березня. Тож сьогодні маємо нагоду привітати всіх, хто бере участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері регулювання земельних відносин, та побажати вдачі в житті та росту в професії. Нехай у ваших справах панують мудрість та натхнення, а в серцях – весняний настрій та любов до рідної землі!

На фото: працівники відділу по управлінню природними ресурсами та регулюванню земельних відносин виконавчого комітету Глобинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень