Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Через 52 роки у Зубанях відкрили «Капсулу часу»

Дата: 29.03.2024 10:57
Кількість переглядів: 182

Фото без описуУ далекому 1972 році молодь села Зубані заклала в нішу стіни недавно відкритого Зубанівського будинку культури «Капсулу часу» із посланням до майбутніх поколінь рідного села.

У зверненні йшлося про те, чим займалися і жили вони в той час на селі, які досягнення і проблеми мали, про що мріяли. Для підтвердження розповіді до «Капсули часу» були вкладені понад два десятки якісних фотографій і районна газета «Зоря комунізму» за 8 травня 1972 року. На пам’ятній дошці, якою була запечатана ніша з капсулою, було вказано відкрити її 30 березня 2022 року - через 50 років.

На жаль, у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення, дату відкриття довелося відкорегувати. Тож сталася ця неординарна подія 27 березня 2024 року.

Цього дня вже зранку жителі Зубанівського старостату прямували до сільського будинку культури. Були серед них і сивочолі пенсіонери, які в ті далекі роки молодими брали участь в закладанні капсули; зібралася і нинішня молодь села, якій цікаво було дізнатися, що ж написано в посланні, що закладено до капсули?

Символічно, що право відкрити пам’ятну дошку і «Капсулу часу» було надано Олександру Ярещенку - внуку і Станіславу - правнуку Володимира Івановича Івахненка, який у далекому 1972 році готував нішу в стіні клубу для закладки капсули з посланням.

І ось - пам’ятна дошка знята, капсула вийнята з ніші. Правнук Станіслав гордо тримає її над головою, адже її в свій час тримав і його прадідусь!   

Після цього хвилюючого моменту капсулу відкрили і ведучий зачитав громаді послання, а також продемонстрував фотографії того часу. До речі, якість фотографій і номер районної газети за ці 52 роки досить непогано збереглися. Усі реліквії з капсули передані до краєзнавчого музею в Зубанях.

Захід з відкриття «Капсули часу» завершився виступом жіночого ансамблю із села Романівка «Козачка», під час якого відбувся збір коштів для Збройних Сил України. Жителями сіл Зубані і Романівка було зібрано 10 700 гривень. Ці кошти будуть використані для придбання необхідного нашим воїнам.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень