A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

У Глобинській громаді обговорили питання розвитку меліораційних систем

Дата: 09.04.2024 08:31
Кількість переглядів: 193

Фото без описуЗаступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут і директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов із робочим візитом відвідали Глобинську громаду. Разом із представниками місцевих агропідприємств обговорили питання розвитку зрошувального землеробства.

«Розчищення річок на території області й розбудова системи зрошування – у фокусі роботи Полтавської ОВА. Прагнемо, щоб аграрії не страждали від природних факторів. Тут важливий комплексний підхід і максимальне залучення всіх учасників процесу, – розповів Володимир Когут. – У результаті аграрії отримують збільшення врожайності що найменше в два рази. А разом із цим – запас кормів для тваринництва, збільшення обсягів виробництва та прибутку підприємців. Регіон отримає створення нових робочих місць, наповнення бюджету та покращення екологічної ситуації».
Присутні обговорили питання розчистки русла річки Хорол.
«Для вирішення цієї проблеми ми готові залучити спеціалістів, які вже мають досвід по розчистці річок. Компанії з необхідною технічною базою й екологів. Лише консолідуючи зусилля, ми пришвидшимо процес», – наголосив Володимир Когут.
Також учасники наради обговорили питання створення організації водокористувачів. Одне з підприємств уже працює над її створенням.
Сергій Фролов зауважив, що державою передбачена підтримка меліорації на 2024 рік. Закладено понад 200 млн грн на проведення робіт із реконструкції існуючих та/або будівництва нових зрошувальних систем. Держава компенсує до 50% вартості проєкту. Заявки для участі подають через Державний аграрний реєстр.
Нині на Полтавщині 11 зрошувальних та 36 осушувальних систем. Торік створили три організації водокористувачів, одна з яких отримала грант від USAID АГРО на модернізацію системи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень